pinterest
Maximaal zwemplezier in kleine tuinen

Maximaal zwemplezier in kleine tuinen

Zelfs in de kleinste stadstuin kan nu volop gezwommen en gesport worden dankzij de slimme technologie van tegenstroomsystemen en jetstreams. Deze systemen veranderen een beperkte ruimte in een bron van eindeloos zwemplezier en actieve workouts. Ongeacht de grootte van je tuin, bieden ze de perfecte oplossing om te zwemmen, te trainen en te genieten van hydrotherapie. Deze innovatieve tegenstroomsystemen, uitgerust met een krachtige pomp die het water in beweging brengt, tillen je zwemervaring naar een hoger niveau, waardoor je tuin verandert in een sportief zwemparadijs.

FotoMaximaal zwemplezier in kleine tuinen

Twee verschillende tegenstroomsystemen

Er zijn twee soorten tegenstroomsystemen: systemen met een pomp en systemen met turbinetechnologie. De tegenstroompomp, geplaatst onder het waterniveau met een vermogen van 2.2 tot 4 kW, is eenvoudig te bedienen met een pneumatische regelkast. Deze pompen reinigen ook het water, maar kunnen soms lawaaierig zijn. Turbinetechnologie daarentegen biedt een bredere, rustigere waterinstroom, perfect voor zowel ontspannen zwemmen als intensieve trainingen. Dit type is geruisloos en zorgt voor een gelijkmatige stroming, ideaal voor een gepersonaliseerde zwem- en wellnesservaring.

Tegenstroomsysteem vs jetstream

Er is vaak verwarring over het verschil tussen een tegenstroomsysteem en een jetstream. Hoewel beide installaties een zwemervaring tegen de stroom in bieden, is hun werking verschillend. Een jetstream creëert een krachtige waterstraal, terwijl een tegenstroomsysteem een natuurlijker, rivierachtige stroming nabootst. Deze natuurlijke stroming maakt het tegenstroomsysteem ideaal voor een realistische zwemervaring in een beperkte ruimte.

FotoMaximaal zwemplezier in kleine tuinen

Voordelen van een tegenstroomsysteem

Een tegenstroomsysteem biedt eindeloze mogelijkheden voor zwemliefhebbers. 'Endless swimming' wordt realiteit, ideaal voor intensieve trainingen of ontspanning in een klein zwembad. Het systeem biedt constante weerstand, wat de spieren uitdaagt en het uithoudingsvermogen verhoogt. Het is ook perfect voor hydrotherapie en ontspanning, met aanpasbare instellingen voor massages die helpen bij stressverlichting en bloedcirculatie. Bij de keuze voor een tegenstroomsysteem zijn er diverse opties, zoals de FLUVO Xanas en Binder Hydrostar, elk met unieke kenmerken voor zowel wellness als intensieve training. Met deze systemen verandert een zwembad in een veelzijdige zwemomgeving, geschikt voor zowel fanatieke zwemmers als voor ontspanningszoekers.

Bron en beeldmateriaal: LPW Pools

LPW Pools

Onze vinylester monoblok zwembaden passen met hun ontwerp makkelijk in elke omgeving, binnen of buiten.

Download de brochure

Informatie aanvragen bij LPW Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen