pinterest
5 redenen om in het najaar een zwembad in de tuin te plaatsen

5 redenen om in het najaar een zwembad in de tuin te plaatsen

Heb jij op afgelopen zomerse dagen gefantaseerd over een zwembad in de tuin? Dat gevoel zal met de start van de herfst weer wegebben, maar misschien is het beter om het plan nu uit te voeren. Het lijkt misschien niet erg logisch, maar toch zijn er heel wat voordelen om een zwembad te plaatsen in de winter. De komende maanden zijn perfect om jouw droomzwembad in de achtertuin te realiseren. In dit artikel geven we je 5 redenen om nu op zoek te gaan naar het zwembad dat past in jouw tuin.

Lagere kosten

Zwembaden worden vaak goedkoper aangeboden in het najaar en de winter, omdat er minder vraag is. Zwembadbouwers kunnen prijskortingen aanbieden om klanten aan te trekken tijdens het laagseizoen. Daarnaast heeft de zwembadbouwer meer tijd om je goed te informeren en te begeleiden in het hele proces.

Planning en vergunningen

Het plannen en verkrijgen van de benodigde vergunningen voor een zwembadproject kan tijd kosten. Door in het najaar of de winter te beginnen, kun je het papierwerk afronden voordat het zwemseizoen begint.

Foto5 redenen om in het najaar een zwembad in de tuin te plaatsen

Minder overlast

Het aanleggen van een zwembad kan enige overlast veroorzaken, zoals lawaai en puin in de tuin. Als je in de winter begint, hebben jij en je buren mogelijk minder last van de bouwwerkzaamheden, omdat mensen minder tijd buiten doorbrengen.

Tuinarchitectuur

Een zwembad in de tuin betekent dat de tuin ook aangepakt moet worden. Ook het plannen en ontwerpen van de nieuwe tuin vergt enige tijd. Beginnen in het najaar geeft je meer tijd om het landschapsontwerp te perfectioneren voordat het zwembad klaar is voor gebruik in de zomer.

Foto5 redenen om in het najaar een zwembad in de tuin te plaatsen

Bouwen in de winter, genieten in de zomer

Door je zwembad in de winter te plaatsen, ben je klaar voor het zwemseizoen in de lente en zomer. Je hebt genoeg tijd om het water te vullen, de juiste chemische balans te handhaven en eventuele problemen op te lossen voordat je gasten ontvangt.  Hoewel het plaatsen van een zwembad in de winter zeker voordelen heeft, zijn er ook uitdagingen. De grond kan bevroren zijn, wat graafwerkzaamheden bemoeilijkt, en je moet extra maatregelen nemen om bevriezing van het zwembad en de leidingen te voorkomen. Het is van cruciaal belang om samen te werken met ervaren professionals en die de plaatselijke omstandigheden in overweging nemen zodat de aanleg van het zwembad op een goede manier verloopt.

Beeldmateriaal: Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen