pinterest
Ontdek de voordelen van een winterzeil voor het zwembad

Ontdek de voordelen van een winterzeil voor het zwembad

Hoewel het een winterzeil genoemd wordt, heb je hem in de herfst al nodig. Bij het vallen van de eerste bladeren is het handig om het zwembad af te dekken. Als je het zwembad in de laatste maanden van het jaar nog wilt gebruiken, zorgt een goed afdekzeil niet alleen voor minder werk, maar de kwaliteit van het water blijft zo ook goed. Dit zorgt ervoor dat je minder chloor en andere middelen hoeft te gebruiken.

Zwembadafdekking

Met een winterzeil verminder je dus het aantal bladeren en zwerfvuil in het zwembad. Bevestig het zeil zo dat je het handig kan verwijderen, als je nog wilt zwemmen. Het zeil bespaart je ook heel wat tijd bij het zomerklaar maken van je zwembad na de wintermaanden. Hierdoor heb je het zwembadwater snel helder en kan de zwempret al vroeg beginnen in de lente.

Veiligheid

Goede zwembadafdekking biedt ook extra veiligheid. Veel ongevallen in zwembaden gebeuren tijdens de periode dat er niet gezwommen wordt. Om dat te vermijden kan je je zwembad het best afdekken. Een goed afsluitbare en beloopbare zwembadoverdekking is bovendien niet enkel veilig, het is ook handig om je zwembad te vrijwaren van bladeren en vuil. Er zijn klassieke afdekkingen die het gewicht van een volwassen persoon kunnen dragen. Maar zorg ervoor dat het dekzeil het volledige water afsluit inclusief de zwembad tegelrand om het zwembad heen. De meest veilige opties zijn de roldecks die het water hermetisch afschermen en super stevig van constructie zijn.

Bevestiging

Bij het bevestigen van je zeil is het belangrijk dat je de juiste lengte en breedte hebt. Je kunt beter te groot zeil bestellen, een marge van 50 centimeter is in dit geval standaard. Het bevestigen is vrij simpel. Het zeil bevestig je met spanrubbers en banden, haringen, of tegelverankeringen. Bij een goed afdekzeil zullen de juiste materialen bijgeleverd worden. Zorg ervoor dat het winterzeil goed strak gespannen wordt, zodat het niet inzakt door het winterweer.

 Video: Compass Pools

 

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen