pinterest
's Winters zwemmen in de tuin

's Winters zwemmen in de tuin

Heerlijk een zwembad in de achtertuin. Fijn voor de warme zomermaanden en zeker ook in de koude wintermaanden. De meeste zwembad eigenaren maken hun zwembad ‘winterklaar’. Maar wanneer je meer uit het bad wilt halen, zijn er diverse mogelijkheden om ook in de winter te kunnen genieten van een plons in eigen bad.

Actief overwinteren

Met actief overwinteren van het zwembad kies je ervoor om de pomp continu te laten draaien en het water te blijven filteren. Wil je blijven zwemmen in de winter? Dan moet het water natuurlijk warm zijn. Naast het filtersysteem moet dan ook het verwarmingssysteem aan blijven. Je hebt dan wel een speciaal verwarmingssysteem nodig die geschikt is voor de winter. Het zwembad met zonenergie verwarmen heeft in de winter geen nut, aangezien de zon te weinig kracht heeft in de wintermaanden.

Warmtewisselaar

Op het gebied van zwembadverwarming is een warmtepomp de beste methode: energiezuinig en met het hoogste rendement. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur (als de filterpomp aanstaat). Zo is het water altijd lekker warm wanneer jij een duik wilt nemen. Dit is ideaal in de zomermaanden. In de winter bestaan er ook warmtepompen die tot -5°C gaan, maar wellicht is de warmtewisselaar dan een betere optie. Deze zorgt ervoor dat je de warmte van een boiler of cv kunt gebruiken als zwembadverwarming. Het zwemwater loopt door de warmtewisselaar langs een buizen-netwerk waar het warme water van je boiler of cv doorheen stroomt. Met een warmtewisselaar heb je de mogelijkheid om het hele jaar door te zwemmen.

Foto's Winters zwemmen in de tuin

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping heeft meerdere voordelen. Onder iedere weersomstandigheid kan je gewoon lekker een duik nemen. De overkapping houdt de warmte vast waardoor het water een aangename temperatuur behoudt. Een ander voordeel is dat de zwembadoverkapping ervoor zorgt dat vuil geen kans krijgt. Er kunnen bijvoorbeeld geen bladeren invallen. Dit bespaart niet alleen op de kosten, het water is ook gewoon veel schoner en dus gezonder voor jou.

Informeer bij de specialist naar de mogelijkheden. Het verwarmen van een zwembad is afhankelijk van meerdere factoren. Om ervoor te zorgen dat je ook in de winter baantjes kan trekken, is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt.

Hoofdfoto: Swimm

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen