pinterest
Hoe kan je het hele jaar door je hottub schoonhouden?

Hoe kan je het hele jaar door je hottub schoonhouden?

Je hottub schoonhouden is een belangrijke taak wanneer je er eentje in je tuin hebt staan. Heel veel werk is het niet, maar het is wel belangrijk om het schoonmaken bij te houden. Maar hoe onderhoud je een hottub en moet je elk seizoen dezelfde werkzaamheden uitvoeren? Met een aantal tips kom je erachter hoe je het hele jaar door je hottub kan schoonhouden.

Elk seizoen je hottub schoonhouden

Tegenwoordig beleven we in Nederland milde lentes, warme zomers en zijn de herfst en winter vaak stormachtig en koud. Elk seizoen heerst er een ander klimaat, waardoor het eigenlijk verstandig is om het hele jaar door je hottub te onderhouden. Het weer heeft ook invloed op de pH-waarde van het water. Zorg er dus voor dat je het water en de hottub blijft schoonhouden. Op deze manier kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Het onderhouden van de hottub is geen moeilijke taak, maar kost je wel wat tijd. Het is natuurlijk belangrijk om je hottub altijd af te dekken en de kachel na gebruik schoon te maken. Daarnaast zijn er een aantal handige hottub onderhoudsartikelen waarmee je het water goed schoonhoudt. Denk hier met name aan chloor en filterreinigers.

Het filter reinigen en onderhoudsproducten toevoegen

Het water in een bad, in dit geval een hottub, kan een plek zijn voor schimmels, bacteriën en ander vuil. Met een hottub filter kun je voorkomen dat er vuil achterblijft. Het filter moet elke maand gereinigd worden om zijn werk te kunnen blijven doen. 

Door middel van een goed werkend filter en het gebruik van chloorproducten, is het mogelijk om het water erg lang schoon te houden. Hierdoor kun je voorkomen dat je de hottub elke maand moet verschonen met nieuw water. Wanneer je dagelijks de pH-waarde van het water controleert en de hottub afsluit met een dekzeil, kun je het water 2 tot 3 maanden schoonhouden. Bij een verkeerde pH-waarde vermindert de werking van chloor en kun je last krijgen van oog- en huidirritaties.

De kachel van de hottub schoonmaken

De kachel is een essentieel onderdeel van de hottub en moet regelmatig schoon worden gemaakt. De eerste stap die je moet maken als je de kachel van de hottub gaat schoonmaken is het as uit de kachel halen. Daarna kun je de kachelstop losdraaien die aan de hottub vast zit.

Hierna kun je het water uit de kachel laten lopen, zodat al het vuil wordt weggespoeld. Om er zeker van te zijn dat al het vuil weg is, kun je het beste de kachel nog even doorspoelen met een tuinslang. Zo voorkom je dat er bacteriën en schimmels in blijven. Ook wanneer je een vonkenvanger bij je hottub hebt, is het belangrijk deze elke maand leeg te kloppen.

Het hout van de hottub behandelen

Een hottub is gemaakt van hout, een materiaal dat veel onderhoud vereist. Weersomstandigheden spelen een grote rol bij de werking van hout. Bij nat weer zet hout uit, terwijl bij droog weer hout juist weer zal krimpen. Ook de natuurlijke kleur van hout zal na verloop van tijd veranderen.

Om het hout in een goede staat te houden, is het belangrijk om het te onderhouden. Dit kan je doen door het hout ieder seizoen schoon te maken, te schuren en te behandelen met een beits of olie. Zo kun je ook de buitenkant van je hottub schoonhouden.

De hottub vereist onderhoud

Naast het reinigen van het filter, het schoonmaken van de kachel, het toevoegen van onderhoudsproducten aan het water en het behandelen van het hout, is het ook belangrijk om de binnenkant van je hottub schoon te houden. Dit kun je doen met een allesreiniger of een afwasmiddel.

Wel is het belangrijk dat er geen resten van schoonmaakproducten in de jacuzzi achterblijven. Dit kan namelijk leiden tot overmatig schuim, wat je natuurlijk niet wil hebben als je in de hottub gaat zitten. Door het uitvoeren van alle taken kun je elk seizoen je hottub schoonhouden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen