pinterest
Breid je zwembad uit met een houten zwembadhokje

Breid je zwembad uit met een houten zwembadhokje

Nu de lente eindelijk is begonnen, geniet je natuurlijk dubbel en dwars van het zwembad in je tuin. Toch zijn er altijd manieren om het plekje nóg aantrekkelijker, praktischer of gezelliger te maken. Een van die manieren is om een houten zwembadhokje toe te voegen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en voordelen van zo’n houten bouwwerk naast het zwembad. 

Van berging of kleedhokje tot gezellige overkapping

Een zwembadhokje is eigenlijk een heel breed begrip, daarom kan ook de functie erg variëren. Zo kun je een compact zwembadhokje gebruiken als kleedkamer. Dan hoef je niet in je zwemkleding door het hele huis te wandelen. Super handig! Een andere optie is om een wat groter houten schuurtje te gebruiken als berging. Bij het onderhouden van een zwembad komen genoeg tools kijken, dus het is fijn als je dit netjes bij elkaar kunt opbergen. Tot slot kun je kiezen voor een grote houten schuur met een overkapping ernaast. Dit is de ideale keuze als je direct een gezellige loungeplek bij het zwembad wilt creëren.

Verduurzamen van het tuinhout

Wanneer je een houten zwembadhokje of een ander bouwwerk in de tuin laat plaatsen, is het verstandig om dit hout te behandelen voor een langere levensduur. Dit verduurzamen kun je gemakkelijk zelf doen met behulp van een goede buitenbeits of buitenlak. Lijkt het je tof om het zwembadhokje een opvallende kleur te geven? Laat dan de Sigma S2U Allure Gloss lakverf mengen in jouw favoriete kleur. Als je de natuurlijke look en houtnerf wilt behouden, kun je kiezen voor een beits in een bruintint. De behandeling zorgt er hoe dan ook voor dat het hout beter bestand is tegen vocht en hierdoor langer mooi blijft.

Stijlvolle toevoeging aan de zwembadomgeving

Een zwembadhokje of houten schuur naast je zwembad is niet alleen handig, maar kan ook meer sfeer toevoegen aan de tuin. Zeker als je het in een mooie kleur verft! Zorg ervoor dat de stijl goed aansluit op de rest van je tuin. Misschien kun je een tropisch thema of juist een minimalistische look doorvoeren.

Opties voor maatwerk en personalisatie

Houten zwembadhokjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Kijk dus vooral eens wat de mogelijkheden zijn. In veel gevallen kun je het houten bouwwerk op maat laten maken en personaliseren. Houd hierbij rekening met het formaat van je tuin, jouw persoonlijke voorkeuren en de belangrijkste functie van het hokje (is het enkel een kleedruimte of ook een opslag?)

Wat voor een zwembadhokje zou jij willen toevoegen aan je achtertuin?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen