pinterest
Zomertrend: antracietgrijze zwembaden

Zomertrend: antracietgrijze zwembaden

De zomer van 2023 staat voor de deur en we kijken uit naar zonnige maanden, waarin je kan gaan genieten van een eigen zwembad in de achtertuin. Ben je op zoek naar een geschikt zwembad voor jouw tuin? In dit artikel lees je meer over de trends op het gebied van tuinarchitectuur en daarbij behorende wellness.

Dit jaar is er een duidelijk stijgende vraag naar antracietgrijze zwembaden. Deze kleur is razend populair geworden vanwege de veelzijdigheid, moderne uitstraling, subtiliteit en het gemakkelijke onderhoud. Hieronder geven we zes redenen waarom je deze zomer moet kiezen voor een antracietkleurig zwembad.

FotoZomertrend: antracietgrijze zwembaden

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid van antracietgrijs is een van de belangrijkste redenen waarom deze kleur zo populair is geworden. Het kan worden gecombineerd met verschillende materialen en kleuren, zoals beton en staal voor een strakke en minimalistische look, of met hout en steen voor een meer organische en warme uitstraling. Hierdoor kan je jouw zwembad van Starline aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en de stijl van je huis en tuin.

Moderne uitstraling

Een antracietgrijs zwembad geeft jouw tuin ook een moderne uitstraling die perfect past bij hedendaagse architectuur en designstijlen. Het past goed bij zowel minimalistische als traditionele huizen die een 'moderne touch' nodig hebben. De strakke lijnen en donkere kleur geven elke tuin een stijlvolle en tijdloze tint, terwijl het antraciete water zorgt voor een luxe uitstraling.

FotoZomertrend: antracietgrijze zwembaden

Minder opvallend

Een ander voordeel van antracietgrijze zwembaden is dat ze minder opvallen dan traditionele lichte zwembaden. De donkere kleur zorgt ervoor dat het zwembad subtiel opgaat in de omgeving en dat het antracietkleurige water een ontspannen en rustgevende sfeer creëert.

FotoZomertrend: antracietgrijze zwembaden

Gemakkelijker te onderhouden

Zwembaden in antracietgrijs zijn onderhoudsvriendelijk. Door de donkere kleur van het zwembadwater wordt vuil en algen minder zichtbaar. Maar let op, dit betekent niet dat het schoonmaken van het zwembad niet belangrijk is! Het is nog steeds belangrijk om de kuip en het water regelmatig te controleren en te reinigen om ervoor te zorgen dat jouw zwembad in topconditie blijft. Kies je voor een Starline waterbehandelingssysteem, dan hoef je gelukkig niet veel tijd en moeite te steken in het schoonhouden van jouw zwembad. Dit systeem zorgt namelijk automatisch voor schoon en helder water.

FotoZomertrend: antracietgrijze zwembaden

Schitterend alternatief voor zwemvijvers

Als je op zoek bent naar een alternatief voor zwemvijvers, is een antracietgrijs zwembad een schitterende optie. Een zwembad biedt meer controle over de waterkwaliteit dan een zwemvijver en kan uitgerust worden met een verwarmingssysteem om het water op de gewenste temperatuur te houden.

Efficiënt verwarmen

Een antracietgrijs zwembad is niet alleen prachtig om naar te kijken, het heeft ook nog eens functionele voordelen. Het donkere oppervlak absorbeert meer zonlicht dan een lichter zwembad, waardoor het water sneller opwarmt en minder energie nodig heeft om op temperatuur te komen. En als je de warmte 's nachts wilt behouden, is een Roldeck® zwembadafdekking de perfecte oplossing. Zo geniet je niet alleen van een oogstrelend zwembad, maar ook van duurzame en efficiënte verwarming.

Wil je deze zomer relaxen in een antracietkleurig zwembad? Bekijk dan de Starline collectie.

Afbeeldingen: Starlinepool.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen