Lentekriebels? Start het zwembad op!

Bij de eerste lentestralen gaan we massaal de tuin in. De planten worden gesnoeid en afgevallen bladeren opgeveegd. Deze lentekriebels zijn ook het signaal om het zwembad op te starten. Neem de tijd om het zwembadwater weer op orde te krijgen, dan ben je op tijd voorbereid op de echte warme zonnestralen. We geven je enkele tips om je zwembad klaar te maken voor de zomer.

Verwijder het winterzeil

Is het zwembad afgedekt met een winterzeil, verwijder deze dan. Maak het winterzeil schoon met een zachte borstel en laat het goed opdrogen in de zon, voordat je het opvouwt en opbergt. Verwijder daarna met een schepnet al het blader- en ander vuilafval dat in het zwembad ligt. Vergeet niet het filter van de skimmer te legen. Nu het grove vuil weg is kan je het laatste vuil op de bodem met een zwembadstofzuiger verwijderen. Voordat het waterniveau aangevuld kan worden, is het verstandig om de waterlijn te reinigen. Gebruik hiervoor een speciale waterlijnreiniger en zachte spons.

lentekriebels-start-het-zwembad-op-compasspools

Vul het zwembad met leidingwater

Bij het winterklaar van het zwembad hebben we het waterniveau in het bad verlaagd. In de lente vullen we het niveau aan met leidingwater. Dit frisse water is een goede basis voor de komende zomermaanden. De algemene richtlijn is dat het water tot ongeveer halverwege de skimmer moet staan. Bij de meeste buitenzwembaden komt dit overeen met een waterpeil van zo’n 10 centimeter onder de zwembadrand.

Opstarten van de filterpomp

Als het zwembadwater aangevuld is, wordt het tijd om de filterpomp op te starten. Sluit alle koppelingen aan, vervang eventuele ringen, om lekkages te voorkomen. Zet de pomp aan en laat het systeem enkele dagen draaien, om het zwemwater goed te filteren.

lentekriebels-start-het-zwembad-op-compasspools 2

Controleeer de waterbalans

Na het filteren van het water is het tijd om de waterbalans te controleren. Met een digitale watertester controleer je het chloor- of zoutgehalte en de pH-waarde van het zwembadwater. Eerst breng je de pH-waarde op orde, alleen dan zullen de andere producten effectief zijn. Wanneer het choorgehalte te laag is, kan een zogenaamde chloorshock nodig zijn om het chloorgehalte op peil te krijgen. 

Na alle stappen doorlopen te hebben is het zwembad klaar voor het warme weer en heel veel zwemplezier. Wil je het zwembad gebruiken om je conditie te verbeteren? Lees hier alles over een zwemmachine.

Beeldmateriaal: Compasspools

BROCHURE AANVRAGEN

Starline zwembaden -
Starline zwembaden
Starline zwembaden -
Starline zwembaden

Informatie aanvragen bij Starline

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen