pinterest
Tegenstroom zwemmen is gezond

Tegenstroom zwemmen is gezond

Wil je meer uit je zwembad in de tuin halen, dan alleen maar spetterplezier en verkoeling in de zomermaanden? Met een zwemmachine verander je het zwembad in een echt trainingsbad. Zwemmen is gezond en een sport voor iedere leeftijd. 

SWIMM zwemmachine

Aan de basis van het idee achter de SWIMM zwemmachine staat, dat ‘het zwemmen’ moet voelen alsof je in open water zwemt. Dat betekent dat er veel water nodig is om het lichaam draagkracht en weerstand te geven. Om dit in een klein zwembad te simuleren is er gekozen voor een hydraulische aandrijving. Door een ingenieus systeem van roosters en begeleiders komt het water er als een gladde stroom water uit en is alle turbulentie weg die bij veel andere jet stream systemen wel aanwezig is. Dat betekent zwemmen in glad water, zonder luchtbellen.

FotoTegenstroom zwemmen is gezond

Intelligent pool 

De SWIMM is verkrijgbaar in twee modellen. Het wandmodel is speciaal ontwikkeld om in een bestaand of nieuw zwembad te plaatsen. Dit model bestaat uit 2 aanzuigroosters en 1 inblaas rooster. Een intelligent pool is een klein zwembad, uitgevoerd met een intelligent zwemsysteem van Swimm. Het hele zwembad is ontworpen voor een ultieme stroming door het midden van het zwembad, waardoor een zwemmer enkel alleen een gladde waterstroom ervaart die overeenkomt met zwemmen in een groot meer. 

Trainen op eigen niveau

Afhankelijk van jouw persoonlijke doelen, leeftijd en conditie is de SWIMM voor iedereen op maat in te stellen. Dankzij de speciale zwemsoftware kan je een persoonlijk account aanmaken, waarop je jouw vooruitgang kan monitoren en een goed trainingsschema kan opbouwen. Dit programma kan je downloaden op iedere SWIMM computer die je tegenkomt. Bijvoorbeeld in een sportschool, hotel of bij jou thuis.

FotoTegenstroom zwemmen is gezond

Goed voor de gezondheid

In de Swimm kan je heerlijk in warm water aan jouw conditie werken. Niks is zo lekker als trainen in een klein zwembad, met een constante stroom water die instelbaar is op ieder niveau. Hierdoor krijg je een betere conditie. Wanneer iemand zich fit voelt, wordt het leven ook een stuk leuker, omdat alles veel minder inspanning kost. Door lekker te zwemmen zal het hele lichaam ontspannen. Zowel je lichaam als je geest zullen zich beter voelen bij een paar keer per week zwemmen.

SWIMM is één van de finalisten van de Dutch Innovation Award, een wedstrijd voor Nederlandse innovatieve oplossingen in de sport. Meer weten over deze innovatieve zwemmachine? Vraag dan een brochure aan of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen