pinterest
Bespaar bij het aanleggen en onderhouden van je zwembad

Bespaar bij het aanleggen en onderhouden van je zwembad

Droom je van een verfrissende duik in je eigen zwembad, maar schrik je terug van de kosten? Maak je geen zorgen, met de juiste keuzes kun je genieten van een prachtig zwembad zonder je bankrekening te plunderen. Hier zijn vier slimme tips om geld te besparen bij het aanleggen en onderhouden van een zwembad:

1. Investeer in energiezuinige apparatuur

In Nederland, waar de temperaturen niet altijd meewerken, is het verwarmen van je zwembad eigenlijk wel een must. Of je nu gebruik maakt van zonnepanelen, een warmtepomp of gasverwarming, het is van belang om de juiste verwarmingsoplossing te kiezen en deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je het systeem kiest dat aansluit bij jouw behoeften en budget, en vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de optimale werking te waarborgen.

FotoBespaar bij het aanleggen en onderhouden van je zwembad

2: Ga voor goede zwembadafdekking

Een degelijke zwembadafdekking is meer dan alleen een bescherming tegen vuil en bladeren. Het is ook een slimme investering die helpt om de kosten te drukken. Een goede afdekking minimaliseert niet alleen het warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten, maar voorkomt ook waterverlies door verdamping.

Het lamellendeck van Compass Pools is zowel functioneel voor het zwembad, als veilig voor kinderen en huisdieren, omdat deze het gewicht kan dragen. Je kunt ze met een gerust hart rond het zwembad laten spelen.

Lees ook: De voordelen van goede zwembadafdekking

3. Regelmatig onderhoud is de sleutel

Voorkom kostbare reparaties door regelmatig onderhoud uit te voeren aan je zwembad. Houd het water in balans, reinig de filters en controleer de apparatuur regelmatig. Een goed onderhouden zwembad gaat langer mee en bespaart je op de lange termijn geld, door het voorkomen van dure reparaties. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van zelfreinigende systemen, zoals robotstofzuigers of automatische chloor- en pH-regelaars. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud.

Vind je het onderhouden en schoonhouden van je zwembad een vervelend klusje? Compass heeft hiervoor een goede oplossing, met een zelfreinigend zwembad! Met het exclusieve VANTAGE-systeem hoef je niet meer handmatig aan de slag om je zwembad te reinigen. Het systeem zorgt voor een grondige reiniging, van oppervlak tot bodem, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van je zwembad! 

FotoBespaar bij het aanleggen en onderhouden van je zwembad

4: Optimaliseer de waterstand van je zwembad

Het is belangrijk om de waterstand in de gaten te houden voor een degelijk werkend systeem. Het kan je helpen onnodige kosten te vermijden. Zorg ervoor dat de waterstand zich op het juiste niveau bevindt, meestal halverwege de skimmeropening of het midden van de tegelrand. Een te laag waterpeil kan de pomp en filter overbelasten, terwijl een te hoog waterpeil kan leiden tot overstromingen en verspilling van water.

Houd je zwembadapparatuur, zoals de pompen en filters, in goede conditie. Verstopte skimmers en filters kunnen de watercirculatie belemmeren, wat kan leiden tot problemen met de waterkwaliteit en meer waterverbruik. Door regelmatig onderhoud te plegen en de onderdelen te reinigen, zorg je ervoor dat de systemen goed blijven werken.

Compass Pools Nederland is dé specialist, importeur en leverancier van het gerenommeerde wereldmerk Compass Pools, oorspronkelijk afkomstig uit Australië. Met meer dan 40 jaar ervaring staat dit bedrijf bekend om zijn productie van hoogwaardige, luxe prefab zwembaden die zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd. Bij prefab zwembaden wordt de kuip al in de fabriek gevormd en gemonteerd als één geheel, waardoor installatie en plaatsing aanzienlijk eenvoudiger en sneller verlopen. 

Ga naar de website van Compass pools voor meer informatie.

Vraag hier je gratis woon brochures aan!

Bekijk ook het Woonboek voor meer inspiratie van Compass pools en andere mooie merken voor jouw interieur! 

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen