pinterest
De voordelen van goede zwembadafdekking

De voordelen van goede zwembadafdekking

Met de herfst op komst is het verstandig om het zwembad in de achtertuin goed af te dekken. Afvallend blad en ander vuil, dat door weer en wind in het zwembadwater terecht kan komen, blijft nu op de zwembadafdekking liggen. Maar een goede zwembadafdekking heeft nog veel meer voordelen. In dit artikel lees je waarom en bepaal welk lamellendeck bij jou zwembad en wensen past.

Bescherming, isolatie en veiligheid

De zeer hoogwaardige zwembadafdekking van Compass Pools garandeert totale veiligheid voor mens en dier rondom het zwembad en kent vele voordelen. Zo biedt het bescherming van het zwemwater tegen zwerfvuil (bladeren, stof en andere hardnekkige vuildeeltjes vallen niet meer rechtstreeks in het zwembad) en zorgt de zwembadafdekking voor een optimale energiebesparing op de verwarming van het zwemwater.

PVC lamellen

Een PVC lamellen afdekking is een goede optie als je een wat kleiner budget hebt maar toch kwaliteit wenst. De PVC lamel heeft door de samenstelling van de PVC korrels (300 gram/m2) een wanddikte die nominaal boven de 1mm zit. Dat maakt deze PVC lamel van Compass Pools stevig en duurzaam. Deze PVC lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren

FotoDe voordelen van goede zwembadafdekking

Polycarbonaat lamellen

Vergeleken met PVC is het transparante Polycarbonaat nog beter bestand tegen hogere temperaturen, heeft het een hogere UV-resistentie, is het slagvaster en dus beter bestand tegen hagel en laat gemakkelijker licht door dan PVC, waardoor de lamellen en daarmee het water ook sneller en beter opwarmen.

Polycarbonaat anti-alg lamellen

De combinatie van warmte en licht vormt een ideale voedingsbodem voor algen. Het door het gepatenteerde anti-alg lamel van Compass Pools, dat enkel in een Polycarbonaat uitvoering beschikbaar is, gaat die algvorming tegen. Het unieke zit hem in het feit dat de bovenkant van het scharnier zwart is. Omdat zwart als eigenschap heeft dat het licht afstoot, krijg je geen lichtinval op het geschakelde profiel en voorkom je algvorming. In solar én solar Alu look uitvoering leverbaar.

FotoDe voordelen van goede zwembadafdekking

Compass Pools lamellendeck

Het Compass Pools lamellendeck voldoet aan de strengste EU-normen. Zo kan het gewicht van een kind, volwassene of huisdier gemakkelijk gedragen worden. Het uiterst stevige lamellendeck is daarnaast bestand tegen UV-straling en mechanische schade. Door een keuze te maken voor een solar-lamellendeck wordt het zwemwater bovendien extra opgewarmd door de speciale solarafwerking en koelt het zwemwater ’s nachts minder snel af. Een ander groot voordeel van een lamellendeck is dat chloor- en desinfectiemiddelgebruik zal afnemen.

Bron en beeldmateriaal: Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen