pinterest
Laat je zwembad schoonmaken door een robot

Laat je zwembad schoonmaken door een robot

Je eigen zwembad schoonmaakmaatje, zou dat niet fantastisch zijn? Een die de bodem en wanden van je zwembad schoonmaakt. Hoef je dit slepende karwei zelf niet meer uit te voeren. Steeds meer zwembadeigenaren stappen over op een zwembadrobot, en wij snappen wel waarom. In dit artikel lees je meer over hoe comfortabel een zwembadrobot kan zijn.

Afbeelding

Automatische reiniging

Een zwembadrobot leg je in het water, zet je aan, en de rest wordt voor je gedaan. De robot maakt - afhankelijk van het model - het gehele bad of de gehele bodem automatisch schoon. Zo'n robot wordt aangestuurd door een transformator. De techniek binnenin een zwembadrobot is zo slim dat de robot het zwembad geheel zelfstandig kan reinigen zonder dat het plekjes overslaat.

Er zijn robots die alleen de bodem schoonmaken en robots die zowel de bodem als de wand schoonmaken. De bodem wordt altijd het viest, maar ook de wanden hebben af en toe een reinigingsbeurt nodig. En waarom zou je de wanden handmatig schoonmaken als ook dit automatisch kan. Bodem-en-wand-robots hebben geen moeite om de wand op te kruipen, mits de wand niet te glibberig is. Zo'n zwembad robot kan dus automatisch via de wand omhoog kruipen en neemt daarbij ook nog een stuk van de waterlijn mee tijdens de schoonmaak. Zo krijg je een geheel schoon zwembad, zonder dat je er zelf iets aan hebt hoeven doen.

Geen gedoe in de technische ruimte

Een zwembadrobot heeft een intern filter en bevat meer dan voldoende zuigkracht voor een grondige schoonmaak. Daar waar je veel zwembadzuigers met een slang op je zwembadpomp moet aansluiten, is dat bij een zwembadrobot dus niet nodig. Deze staat helemaal los van je zwembadpomp. Je kunt de techniekinstallatie dus lekker met rust laten voor de schoonmaak van je zwembad.

Schoonmaakcycli van 1 tot enkele uren, waarin het gehele bad wordt meegenomen

Je stelt de robot simpel in met het bedieningspaneel of een eventuele afstandsbediening. Dit doe je met een of enkele drukken op de knop. Iedere robot is voorzien van een of enkele schoonmaakprogramma's. Je kiest zelf hoe lang de robot schoonmaakt - meestal tussen de 1 en 3,5 uur. De robot neemt daarin het gehele bad mee. De robot lijkt een willekeurige route te lopen, maar niets is minder waar. De robot weet namelijk precies welke plekken hij al heeft gehad.

Lekker blijven zwemmen tijdens het schoonmaken

Wat ook zo fijn is aan het laten schoonmaken van je zwembad, is dat jij ondertussen gewoon wat anders kunt gaan doen. Gewoon lekker blijven zwemmen bijvoorbeeld. Laat die robot maar schoonmaken. Ondertussen geniet jij gewoon van de verkoeling of trek je baantjes in je zwembad. De zwembadrobot doet zijn werk toch wel.

Weinig onderhoudsinspanningen vereist

Wanneer de zwembadrobot klaar is met schoonmaken hoef je hem er maar uit te halen en even de filters te legen en af te spoelen. Dat is eigenlijk de enige onderhoudsinspanning die je hoeft te doen in heel het schoonmaakproces. Daarnaast moet je hem natuurlijk veilig opbergen, maar daar zijn weer speciaal voor de robot geschikte transportkarretjes voor.

Makkelijk in goede staat te houden

Als je eenmaal een zwembadrobot hebt, kun je er - afhankelijk van het model - zeker een aantal jaren mee vooruit. Mocht je schoonmaakmaatje het begeven, kun je deze in veel gevallen laten repareren. Is er een onderdeeltje aan vervanging toe? Ook deze zijn vrijwel altijd aan te komen. Zo kun je bijvoorbeeld altijd nieuwe filters bestellen en houd je je zwembadrobot in goede staat. Vaak zijn dit soort onderdelen makkelijk zelf te vervangen.

Een zwembadrobot is dus lekker comfortabel en bespaart je een hoop gedoe en tijd. Ideaal als je af wilt van het handmatig schoonmaken van je zwembad.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen