pinterest
Fitnessruimte naast je zwembad? Zo doe je dat!

Fitnessruimte naast je zwembad? Zo doe je dat!

Heb jij een zwembad in de tuin of binnenshuis en wil je hiernaast graag een privégym toevoegen? Dan ben je nu aan het juiste adres, want wij vertellen je heel graag hoe je jouw eigen sportschool kunt opbouwen. Er zijn enkele punten waar je op moet letten wanneer je gaat starten met zo’n project. Als jij bijvoorbeeld eerst je spieren wilt opwarmen door wat baantjes te trekken en hierna gelijk de sportschool in wilt – of andersom! – dan heb je een aantal onderdelen nodig. Voor je het weet kun jij een roeitrainer kopen en trainen voor jouw marathon!

Kleedruimte toevoegen

Als eerste zal je na moeten denken over een kleedruimte. Als jij bijvoorbeeld eerst de sportschool in gaat om jouw spieren te trainen en hierna een baantje wilt trekken, dan zal je een kleedruimte nodig hebben. Daarnaast is het wel zo fijn als je hier ook een doucheruimte hebt, want je wilt natuurlijk niet volledig bezweet jouw zwembad induiken. Dat is niet alleen niet zo hygiënisch, maar zorgt er ook voor dat je vaker zal moeten schoonmaken. Om dit te voorkomen is een korte douchebeurt wel zo fijn. Hetzelfde geldt na een duik in het zwembad, want hierna wil je je natuurlijk kunnen omkleden zonder dat je kletsnat je woning in hoeft.

Apparatuur aanschaffen

Als jij je eigen fitnessruimte gaat bouwen, heb je naast een aparte fitnessruimte ook apparatuur nodig. Probeer dit echt te scheiden van het zwembad, want de hoeveelheid vocht is niet bevorderlijk voor de apparatuur. Daarnaast wil je het qua temperatuur koeler kunnen houden dan bij het zwembad, want anders is die workout natuurlijk niet vol te houden. We raden je aan om apparatuur te kopen wat lekker veelzijdig is en het hele lichaam traint, zoals vrije gewichten. Je kunt ook een roeitrainer kopen of een fietstrainer als je aan het trainen bent voor een bepaald doel, zoals een wedstrijd. Je kunt zo supergoed trainen voor een marathon in combinatie met het zwembad!

Verzorg een plek om te zitten

Als jij flink gesport hebt is het soms best wel fijn om even bij te komen en ergens te kunnen zitten. Hetzelfde geldt na een flinke sprint in het zwembad, want je wilt dan natuurlijk even op adem komen. Zorg dat er in een van de twee ruimtes een plek is om bij te komen, eventueel uit te druipen van het zwembad en wellicht een boekje te kunnen lezen. Maak een plekje voor handdoeken zodat je na het trainen nooit misgrijpt en zorg dat hier ook genoeg flessen staan om water uit te drinken. Zo heb je aan alles gedacht en kun je je volledig focussen op jouw training.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen