pinterest
4 x slimme tips om je tuin voordelig in te richten!

4 x slimme tips om je tuin voordelig in te richten!

De koude dagen zijn weer aangebroken en dat betekent vaak dat je je niet meer zo bezighoudt met hoe je tuin eruitziet. Je zit er immers niet meer zo vaak, toch? Of je nu groene vingers hebt of niet, er is geen reden waarom je geen mooie en sfeervolle tuin kunt creëren waar je het hele seizoen van kunt genieten. Als je een krap budget hebt, maak je dan geen zorgen! Want er zijn genoeg manieren om je tuin voordelig in te richten. Hieronder lees je vier tips om je op weg te helpen. 

Begin vroeg met inkopen 

In de herfst of winter nieuwe meubels kopen voor je tuin lijkt misschien wat overbodig, maar dat is juist een goed moment om je slag te slaan! Je hebt ruime keuze en voldoende voorraden, dus je kunt je rustig oriënteren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een 4 persoons tuinset of een comfortabele loungeset? Dan is er geen betere tijd dan nu om deze uit te zoeken! Maak ook alvast een planning voor volgend jaar als het gaat om de bloemen en planten. Begin nu met het verzamelen van goedkope zaden en bollen van je favoriete bloemen, zodat je ze volgend jaar kunt planten zonder nieuwe te hoeven kopen!

Maak gebruik van de natuur

Maak, om geld te besparen, vooral gebruik van alles wat de natuur te bieden heeft. Houtsnippers, stenen en schelpen kunnen allemaal gebruikt worden om mooie en unieke decoraties voor je tuin te maken. En het is daarnaast ook nog eens heel voordelig om deze als tuinbedekking te gebruiken.

Word creatief met plantenbakken

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan mooie potten en plantenbakken. Gerecyclede glazen flessen, vaten, of zelfs oude banden kunnen een geweldige manier zijn om je planten in te potten. Zorg er wel voor dat je gaten in de bodem maakt voor de afwatering. Plant vervolgens inheemse bloemen en planten. Die zijn niet alleen gemakkelijker te verzorgen, maar ze trekken ook inheemse dieren aan, zoals bijen, vogels en vlinders, waardoor je tuin nog mooier wordt. 

Bloembollen uitgraven 

Doe goed onderzoek naar welke bloembollen in de winter uitgegraven moeten worden en wanneer je deze weer kan planten. Op die manier recycle je als het ware je bloemen en planten en hoef je niet ieder seizoen nieuwe te kopen. Zo ziet je tuin er in volle bloei altijd fantastisch uit en kun je misschien van tuinieren wel je nieuwe hobby maken!

Door deze tips op te volgen kun je jouw tuin leuk maken, zonder al te veel geld uit te geven. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten en begin! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen