pinterest

Zonnepanelen-2

Alles over zonnepanelen en gezonder wonen #zonnepanelen #gezonderwonen #wonen

Wanneer je je woning wil verduurzamen, is het handig om dat in stappen te doen. Begin eerst met isoleren en ga op zoek naar toekomstbestendige manieren om je huis te verwarmen. Overweeg je om met zonnepanelen energie op te wekken via het dak? Dan maak je een mooie stap naar een energiezuinige woning. Deze investering in een energiezuinig of energieneutraal huis verdien je op de lange termijn terug en duurzaam investeren, is investeren in de toekomst. Je woning stijgt met zonnepanelen in waarde.  

Met zonnepanelen loopt de gasmeter stukken minder hard op of is er helemaal geen sprake meer van een gasrekening. 

Subsidie voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig zo toegankelijk dat de overheid heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken. Maar je ontvangt de btw die je over jouw panelen betaalt terug van de belasting. Voor een milieuvriendelijke warmtepomp, waarbij je de stroom opwekt via zonnepanelen krijg je wel subsidie. Kijk hier hoeveel De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) uitkeert na de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en warmtepompboilers. 

Bij het Nationaal Warmtefonds kunnen woningeigenaren tegen een lage rente geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Vanaf volgend jaar kun je in bepaalde gevallen zelfs renteloos maximaal €25.000 lenen. Je moet de lening gebruiken om je huis te verduurzamen. Hierdoor gaat je energierekening omlaag. Voor de aanschaf van zonnepanelen mag je maximaal 75% van de lening gebruiken. De andere 25% moet je investeren in een andere duurzame maatregel, zoals dakisolatie.

Producten

banner

Nieuwsberichten

banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen