pinterest
Hoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Hoe werkt een zwembadwarmtepomp?

In de zomer verlang je naar een frisse duik in eigen zwembad, maar om nog langer te kunnen genieten van een duik in je privé zwembad is verwarmd zwemwater een aanrader. In het voor- en najaar kan je vaak nog genieten van prachtig weer. In deze maanden koelt het zwembadwater sneller af en is een duik minder aantrekkelijk. Met een zwembadwarmtepomp zorg je ervoor dat het water in jouw zwembad in alle maanden aangenaam aanvoelt.

Lucht/water warmtepomp

De lucht/water warmtepomp is het meest gebruikt voor het verwarmen van een zwembad. Deze zwembad warmtepomp gebruikt de buitenlucht als energie om te verwarmen. De warmte wordt gewonnen uit de buitenlucht en wordt omgezet naar nog meer warmte. Het water van het zwembad wordt door de warmtepomp gepompt en verwarmt zo het water. Doordat er gebruik gemaakt wordt van buitenlucht, is een warmtepomp veel zuiniger dan enkel elektrisch verwarmen van water.

 FotoHoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Constante temperatuur

Een lucht/water warmtepomp houdt het zwembadwater goed op temperatuur. Wanneer het water moet worden opgewarmd van koud naar warm, draait de warmtepomp voor langere tijd op volledige capaciteit en verbruikt dan veel meer elektriciteit. Met een zonneboiler verwarm je het water op een energiezuinige manier. Hierbij ben je uiteraard afhankelijk van de zon. Je kan er ook voor kiezen om de warmtepomp die het huis verwarmt ook het zwembadwater op gaat warmen. Je hebt dan maar één warmtepomp nodig!

FotoHoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Zwembadafdekking

Maar voor welke zwembadverwarming je ook kiest, denk er zeker aan om het zwembad uit te rusten met een zwembadafdekking. Door de overkapping blijft het zwembadwater langer op temperatuur. Dit is niet alleen prettig, maar scheelt ook in de energiekosten. Bij mooi weer kan de overkapping opengeschoven worden of zelfs helemaal weggereden worden. Hierdoor blijft het genot van het buiten zwembad volledig bestaan.

Foto’s: LPW Pools

LPW Pools

Onze vinylester monoblok zwembaden passen met hun ontwerp makkelijk in elke omgeving, binnen of buiten.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen