pinterest
Het hele jaar door zwemplezier met een zwembadoverkapping

Het hele jaar door zwemplezier met een zwembadoverkapping

Als de herfst zijn intrede doet en de dagen koeler worden, lijkt voor velen het zwemseizoen in de buitenlucht voorbij te zijn. De zwembaden worden winterklaar gemaakt en toegedekt, in afwachting van de lente. Maar wat als je het hele jaar door van jouw zwembad zou kunnen genieten? De oplossing ligt in een eenvoudige toevoeging aan je achtertuin: een zwembadoverkapping.

Verleng je zwemseizoen

De meest voor de hand liggende voordeel van een zwembadoverkapping is de capaciteit om het zwemseizoen te verlengen. Door je zwembad te isoleren van de koudere buitentemperaturen, kun je ook in de koelere maanden genieten van een comfortabele duik.

Verminderd onderhoud

Een zwembadoverkapping houdt niet alleen ongewenst bladafval buiten, maar ook andere natuurlijke elementen die het water kunnen vervuilen. Dit betekent dat je minder tijd besteedt aan schoonmaken en meer aan genieten.

Energiebesparend

Het vasthouden van warmte betekent minder energie verbruiken voor verwarming. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu, omdat je jouw ecologische voetafdruk vermindert.

Chemie in Balans

Minder vuil en algengroei betekent dat je minder chemicaliën nodig hebt om je zwembad schoon en helder te houden. Dit is beter voor zowel de zwemmers als de algemene onderhoudskosten.

Minder waterverdamping

Door de verdamping van het zwembadwater te verminderen, helpt een overkapping bij het behoud van het zwembadwater. Hierdoor blijft het waterpeil in takt en dat scheelt extra kosten aan de waterrekening.

Meer privacy

Een zwembadoverkapping zorgt voor een intieme zwemomgeving, vrij van nieuwsgierige blikken en maakt zwemmen een rustige en private aangelegenheid.

Veiligheid

Voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren biedt een zwembadoverkapping extra bescherming, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk wordt verkleind.

Goed voor de gezondheid

Zwemmen in een verwarmd buiten zwembad tijdens de wintermaanden is goed voor je gezondheid, het versterkt je spieren met minimale gewrichtsbelasting, bevordert de longfunctie, vermindert stress en kan de slaapkwaliteit verbeteren.

Bron en beeldmateriaal: Axess overkappingen. Sinds 1999 specialist in diverse overkappingen voor tuin, zwembad en spa. Kijk voor meer informatie op de website van Axess.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen