Tips om een kleine kamer te stylen

Een kleine woning, studio of studentenkamer efficiënt inrichten is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging. Wij geven jou super slimme tips, om optimaal van de ruimte gebruik te maken.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen van Styling ID

1 Houdt de basis licht

Om een ruimte optisch groter te laten lijken, moet je voor lichte, zachte kleuren kiezen. Geef  het plafond een lichtere tint dan de wanden, dan lijkt de kamer hoger.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen werkplek door Styling ID

2 Speel met verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Ook in een kleine ruimte kan je hiermee een verschil maken. Kies voor kleine lichtpunten, alleen of gegroepeerd. Door Pendant verlichting laag te hangen creëer je met de snoeren een verticaal lijnenspel, dat de ruimte groter doet lijken.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen verlichting door Styling ID

3 Strakke Raambekleding

Houdt de raambekleding strak in het raamkozijn. Denk aan vouw- en rolgordijnen, shutters en luxaflex. Uiteraard in lichte tinten en naar wens verduisterd.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen raambekleding door Styling ID

4 Houd de vloer luchtig

Door de vloer een lichte kleur te geven, krijg je een heel luchtig effect. Kies voor gladde materialen zoals hout, laminaat, pvc etc.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen door Styling ID

5 Zorg voor genoeg opbergruimte

Rommel geeft een onrustig effect. Gebruik slimme opbergruimte, bijvoorbeeld onder het bed. Of een bank met opbergruimte. Maak ook gebruik van de wanden. Met planken of een hoge kast, werk je niet alleen ruimtelijk, maar kun je ook veel spullen opbergen.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen kledingkast door Styling ID.jpg

 6 Spiegels vergroten een ruimte

Een spiegel maakt een ruimte optisch groter. Zorg voor lange spiegels die op de grond staan, dan werkt de spiegel niet alleen ruimtelijk, maar ook verhogend.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen spiegel door Styling ID

7 Kies voor ruimtelijk meubilair

Denk niet direct te klein, maar wel slim. Een slaapbank is heel bekend, maar er zijn nog zoveel meer oplossingen. Zo heeft de bedkast de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in functionaliteit. Overdag een eet of werktafel, ’s nachts een comfortabel bed. En dat allemaal met één eenvoudige beweging.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen bedkast door Styling ID bedkast Easy Living.png

8 Groen doet goed

Ook in een kleinere ruimte is het goed om aan planten te denken. Hiervoor zijn diverse oplossingen te bedenken. Denk aan de hippe Air-planten. Of gebruik macramé hangers met planten aan de muur.

UW-woonmagazine blog Tips om een kleine kamer te stylen planten door Styling ID

We kunnen nog veel meer tips verzinnen! Creëer een sfeer om je heen waarin je je prettig voelt. Alleen dan is jouw doel bereikt.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Beeldmateriaal:

- Styling ID
- Easy Living

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Intresessante blog artikelen

» Interieur penthouse Haarlem
» De effecten van kleur in een ruimte
» Impressie van de Beurs Eigen Huis
» Kast rondom trap in woonkamer
» CozyWalls

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens