Slaapkamer ruil deel 2: van tekening tot eindresultaat

Na mijn vorige blog heb ik alles behalve stil gezeten. Ik heb de eigenschap, dat als er iets in mijn kop zit, ik het ook direct wil uitvoeren. En dan heb ik ook nog het geluk dat ik het zelf kan uitvoeren. In deze blog zal ik omschrijven hoe de uiteindelijke slaapkamer ruil werkelijkheid is geworden.

Slaapkamer 1: van een meisjes- naar ouderslaapkamer

Eerder schreef ik dat het maken van een moodboard erg belangrijk is. Ook belangrijk zijn de juiste afmetingen! Zowel van de ruimte als van de meubels die in de ruimte geplaatst moeten worden. Alleen dan kan je een realistische tekening maken. Voor mijn soon-to-be slaapkamer was dat niet zo spannend. De ruimte, maar ook de meubelen zijn rechttoe rechtaan. De 2D tekening was dan ook zo gemaakt: 

Project slaapkamerruil Styling ID - 2D meubelplan

Voor deze kamer zit de uitdaging in het weglaten: Less is more!! Hoe zorg je ervoor dat een kleine ruimte niet benauwd aanvoelt, maar ook niet saai wordt? In 3D heb ik dit uitgewerkt:

Project slaapkamerruil Styling ID -3D plan kasten

  Project slaapkamerruil Styling ID - 3D plan bed

Ik heb ervoor gekozen om de basis heel eenvoudig te houden. Het paarse tapijt vormt hier de basiskleur. De raamzijde heb ik wit gelaten en de muren waarop behang zat, heb ik gekleurd met een grijze krijtverf van Painting the Past. Door de muur niet te egaliseren, creëer je snel een coole betonlook. Dit geeft de ruimte een stoere, industriële uitstraling. Rustig maar alles behalve saai.
Mijn oude bed-achterwand en nachtkastjes heb ik ingeruild voor een achterwand met opbergvakken aan de zijkant. Dit geeft diepte aan de ruimte, het maakt de kamer groter. Door de kamer af te stylen met 2 grote fotolijsten en mooie verlichting, heb ik het gevoel beland te zijn in een luxe hotelkamer. Heerlijk!!!

Hier het eindresultaat: voor en na!

Slaapkamerruil StylingID - meisjeskamer voor ruil

 

 

Slaapkamerruil StylingID - eindresultaat

 

Slaapkamerruil StylingID - meisjeskamer voor ruil   Slaapkamerruil StylingID - slaapkamer ouder na ruil

Slaapkamer 2: van een ouder- naar een hippe meiden slaapkamer       

Mijn dochter (14) weet heel goed welke interieurstijl ze mooi vindt. Daarom heb ik haar zelf een moodboard laten maken. Heel stellig koos ze voor de kleuren: roze, wit en grijs. In combinatie met diverse hout- en naturelle accenten.

Moodboard slaapkamer meisje: roze, wit en grijstinten met hout accenten. Slappkamerruil via Styling ID

Aan de basis van deze kamer hoefde ik niet veel te doen. De parketvloer en wanden passen precies binnen de ideeën van mijn dochter. Ik had vooraf al gemeten of haar kledingkasten, bed en meubeltjes pasten in haar nieuwe kamer. En aan de hand van de afmetingen van deze spullen, ben ik een meubelplan gaan tekenen. Eerst weer 2D, daarna 3D.

Slaapkamerruil StylingID - 2D tekening meisjeskamer

Deze kamer heeft een puntdak en twee erkertjes. Ik had dus te maken met schuine daken en moest rekening houden met de hoogte van de meubels. Dit maakte het tekenen weer een leuke uitdaging.

StylingID slaapkamerruil project - voor

 

 

StylingID slaapkamerruil project - voor

 

StylingID slaapkamerruil project - voor

 

 

StylingID slaapkamerruil project - voor

 

Mijn dochter kon haar ogen niet geloven, bij het zien van de 3D tekeningen! Het hoekbureau is gemaakt met 2 losse tafels. De hoge vakkenkast stond als dressoir in de vorige kamer. Nu fungeert deze als “room divider”. De lage vakkenkast hebben we erbij gekocht. Zodat het studeer gedeelte lekker afgezonderd is. Ook aan het voeteneinde van het bed hebben we een afscheiding gemaakt. Deze bestaat uit diverse soorten lampionnen, in de kleuren roze, wit en grijs. Leuk detail is dat sommige lampionnen op solar werken en ’s avonds een heel licht schijnsel afgeven. We maakten ook een moodboard voor de accessoires:

StylingID slaapkamerruil project - moodboard accessoires slaapkamer

En omdat deze kamer heel hoog is, hebben we er ook een schommel ingehangen.

Hier het eindresultaat: voor en na!

StylingID slaapkamerruil project - voor  

StylingID slaapkamerruil project - na

 

StylingID slaapkamerruil project - voor

 

StylingID slaapkamerruil project - na

 

StylingID slaapkamerruil project - voor   StylingID slaapkamerruil project - na #blog

Ik ben heel blij dat ik deze slaapkamer ruil met mijn dochter gedaan heb. We hebben er allebei een hele fijne kamer voor terug. Missie geslaagd!!

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl
Bron foto’s: Styling ID


Intresessante blog artikelen

» Kast rondom trap in woonkamer
» Slaapkamer ruil deel 2: van tekening tot eindresultaat
» Maak je huis lente proof
» UW-keuken redactie bezoekt Dekker Trend Centre
» Liefde in je interieur

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens