pinterest
Slaapkamer ruil!

Slaapkamer ruil!

Is jouw slaapkamer ook groter dan die van jouw kinderen?

In mijn geval wel. Mijn zoon heeft enkele jaren geleden de zolder geconfisqueerd en heeft zichzelf daarmee een enorme ruimte toegeëigend. Mijn dochter kreeg hierdoor een upgrade naar de op één na grootste slaapkamer, want in de grootste staat mijn bed. En in eerste instantie was ik die niet van plan om af te staan. Het is namelijk een unieke kamer met een puntdak en twee erkertjes, heel sfeervol……

En toch ben ik overstag gegaan. Voor mijn dochter is de slaapkamer niet alleen een plek om te slapen, maar ook om in te relaxen, te studeren en met haar vriendinnen te chillen.

Je kunt je voorstellen hoe haar reactie was, toen ik haar voorstelde om van kamer te ruilen!!

Plan van aanpak

Afbeelding

Voordat ik mijn dochter “blij” maakte met mijn voorstel, had ik natuurlijk de ruimte al opgemeten en uitgetekend. Anders zou ik haar moeten teleurstellen, wanneer mijn geliefde spullen niet in haar kamer zouden passen. Daarnaast wil ik het zo low-budget mogelijk houden!

Aan mijn slaapkamer hoeft qua basis niet veel gedaan te worden. Kleuren van de muur en behang zijn goedgekeurd door mijn dochter. Op de vloer ligt een prachtige oud-eiken (white-wash) visgraatvloer en ook die past volledig binnen de ideeën van mijn dochter.

Kortom in mijn kamer hoef ik niet heel veel te klussen.

In de kamer van mijn dochter ligt paars tapijt. Dit tapijt is nog perfect en de kleur vind ik ook mooi, dus ik besluit het te laten liggen. Op de muur zit overwegend paars behang met een druk patroon, waar ik graag afscheid van neem. Ik ben gek op de krijt muurverven! Je kan hiermee op een heel eenvoudige manier een betonlook creëren op de muur.

Afbeelding

Moodboards

En dan slaat de twijfel toe….! Past het paarse tapijt wel bij een grijze muur? Deze vraag krijg ik natuurlijk met enige regelmaat van een klant. Mijn antwoord hierop is altijd maak een moodboard! Hiermee kun je je een beeld vormen van de kleuren die je in je ruimte wilt verwerken. Ik verzamel heel vaak beelden op Pinterest. Door op kleur te zoeken en te bewaren in jouw persoonlijke map, maak je eigenlijk al een moodboard. Ik selecteer hier weer de beelden uit, die me het meest aanspreken en verwerk dat in een digitaal moodboard, die ik ook kan uitprinten voor een klant.

Afbeelding

Ik vind de kleurcombinatie prachtig… mijn twijfels zijn weg. Ik ga mijn tekeningen en plan verder uitwerken.  Ik houd jullie op de hoogte!

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Bronfoto’s: Styling ID

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen