pinterest
4 tips bij het kiezen van het juiste zwembad

4 tips bij het kiezen van het juiste zwembad

Ben je op zoek naar een zwembad? Hartstikke leuk! Een zwembad kopen is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet, en je mag best wat tijd steken in het passen, meten en keuren van verschillende zwembaden. Wil je bijvoorbeeld een ingegraven zwembad dat door de hele tuin loopt, of ga je liever voor een handig opzetzwembad? Je kan werkelijk waar alle kanten op en hoe je het ook aanpakt; het zal gegarandeerd een welkome aanvulling zijn op je tuin!

We geven je dan ook graag wat handige tips om je keuze wat makkelijker te maken...

Afbeelding

1. De functionele diepte

Hoe diep mag en kan het zwembad zijn? Houd natuurlijk rekening met het feit dat ook de kwaliteit en mogelijkheden van de bodem in je tuin hier invloed op hebben. Wil je in het zwembad kunnen duiken dan zal het dieper moeten zijn dan wanneer je er enkel wat baantjes in wilt trekken. Vergeet natuurlijk ook niet dat een diep zwembad langer nodig heeft om op te warmen. Een minder diep zwembad warmt sneller op en zorgt daardoor ook dat je mooi wat energie bespaart!

2. De veiligheid

Zeker met dieren of jonge kinderen is het belangrijk om de veiligheid van het zwembad in het oog te houden. Door het zwembad bijvoorbeeld uit te rusten met een automatische afdekking, voorkom je ongelukken én zorg je ervoor dat het water goed schoon blijft. Wil je zeker zijn dat je zwembad veilig is? Houdt dan de strenge, Franse NF P90-308 norm in de gaten. Wanneer de afdekking van een zwembad hieraan voldoet is het door een strenge keuring heengegaan en weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

3. De uitstraling

Ook zeker niet onbelangrijk is de stijl en het model van het zwembad. Het moet natuurlijk wel op een mooie manier in je tuin passen. Heb je een kleine stadstuin dan kies je bijvoorbeeld eerder voor een wat kleiner zwembad met extra accessoires zoals bijvoorbeeld een tegenstroomsysteem. Een lange tuin krijgt een boost met een lang zwembad, en een cirkelvormige tuin wordt weer ontzettend mooi aangevuld met een zwembad in een aparte vorm.

4. De garanties van de fabrikant

Wanneer een fabrikant je een goede en vooral lange garantie geeft op zowel het zwembad als de afdekking, weet je zeker dat je goed zit. Zoek dan ook naar een fabrikant die al jaren actief is op de markt en welke met goede referenties komt. Neem zeker je tijd om alle referenties en meningen door te lezen, en voor een fabrikant te kiezen waarvan je weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen