pinterest
Zwemmen in een verwarmd bad op koele dagen

Zwemmen in een verwarmd bad op koele dagen

De luxe van een zwembad in de tuin wordt nog groter wanneer het water verwarmd wordt. Hiermee wordt een duik in het voor- en najaar een stuk aangenamer. Voor het verwarmen en warm houden van het zwembadwater zijn diverse mogelijkheden. Wij bekeken diverse manieren van zwembadverwarming en hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

De warmtepomp

Voor het verwarmen van zwembaden wordt meestal gekozen voor een warmtepomp op basis van lucht en water. Met deze warmtepomp ben je in staat om het zwembad zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. De pomp onttrekt warmte aan de omgeving en voegt deze toe aan het zwembadwater. Daarmee kan een zwembad moeiteloos tot 28° C worden verwarmd, zelfs bij buitentemperaturen onder het vriespunt.

 FotoZwemmen in een verwarmd bad op koele dagen

De warmtewisselaar

Deze oplossing is niet de goedkoopste, maar wel een zeer effectieve en snelle manier om het zwembadwater op de gewenste temperatuur te verwarmen. Een warmtewisselaar brengt warmte over van een externe warmtebron zoals een cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp naar het zwembadwater. Het zwemwater loopt door de warmtewisselaar langs een buizen-netwerk waar het warme water van je boiler of cv doorheen stroomt. Met een warmtewisselaar heb je de mogelijkheid om het hele jaar door te zwemmen.

Zonne-energie

Het zwembadwater verwarmen met speciale zonnecollectoren is de meest duurzame en milieuvriendelijkste manier. Een zonnecollector zorgt voor een stabiele verwarming tot aan de gewenste temperatuur. De collector is verkrijgbaar in verschillende groottes en vormen. Bij zonnecollectoren voor het zwembad zorgt de pomp van het zwembad ervoor dat het water in de collectoren terechtkomt. Daar wordt het opgewarmd om vervolgens via een opslagvat terug te stromen naar het zwembad. Laat de zon maar schijnen!

Houtgestookte zwembadverwarming

Deze manier van verwarmen zien we vooral terug bij hottubs, maar kan ook gebruikt worden voor het verwarmen van kleine zwembaden. De houtgestookte zwembadverwarming is namelijk makkelijk aan te sluiten op een filterpomp en zelfs met een dompelpompje kan je elk bad verwarmen.

FotoZwemmen in een verwarmd bad op koele dagen

Zwembad afdekking

Met een goede zwembad afdekking zorg je ervoor, dat het warme water minder snel afkoelt en dat het niet kan verdampen. Daarnaast bestaan er zwembadafdekkingen die het water met een paar graden kunnen opwarmen. Een solarlamel-afdekking is een vorm van zwembadverwarming die opgenomen is in de afdekking van het zwembad en verwarmt het zwembad dus wanneer het niet in gebruik is. Ook voor de kleinere zwembaden kan je op maat gemaakte afdekzeilen gebruiken, die het water niet alleen voor vuil beschermen, maar ook verwarmd.

Welke manier van zwembadverwarming bij jou past is afhankelijk van het gebruik en grote van het zwembad. Daarnaast speelt het prijskaartje een grote rol, niet alleen bij aanschaf, maar vooral bij gebruik. Raadpleeg voor de juiste zwembadverwarming dan ook de specialist. Dan kan je optimaal van een lekker verwarmd zwembad genieten.

Beeldmateriaal: Compass Pools

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen