pinterest
Zwembad desinfectie kan op verschillende manieren

Zwembad desinfectie kan op verschillende manieren

Heb je een zwembad laten inbouwen in de eigen tuin, of op een binnen locatie? Zwembad desinfectie is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van een zwembad. Of je nou kiest voor een regulier zuiveringssysteem of de techniek met een visueel overloopeffect, desinfectie is noodzakelijk. Het desinfecteren van het zwembadwater kan op meerdere manieren en is belangrijk voor de gezondheid van de gebruiker. Dankzij de nieuwste technieken is het zelfs mogelijk om zonder chloor de gewenste desinfectie van het zwemwater te bereiken.

 

FotoZwembad desinfectie kan op verschillende manieren

 

Desinfectie door middel van een filterinstallatie

De filterinstallatie van een zwembad kan worden uitgerust met een semiautomatische doseerinstallatie voor de desinfectie van het zwembadwater. Met deze installatie worden automatisch de doseereenheden toegevoegd aan uw zwembadwater. De complete filterinstallatie zorgt dus voor een perfecte desinfectie, zodat het zwembad gereed is voor een frisse, en bovenal schone duik; wanneer dan ook!

Volautomatische desinfectie en pH-regeling

Intensief gebruik van chloor in het zwembad kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, zoals irritatie van de ogen, ademhalingsproblemen en uitdroging van de huid. Door toevoeging van een volautomatische desinfectie en pH-regeling wordt overdosering van chemicaliën voorkomen en een optimaal resultaat behaald.

FotoZwembad desinfectie kan op verschillende manieren

Zwembad desinfectie met ultraviolet licht

Het reinigen van het zwembad in uw eigen tuin kan ook middels ultraviolet licht. UV-licht doodt bacteriën, algen en andere micro-organismen in uw zwembadwater. Deze methode wordt steeds populairder en wordt steeds meer ingezet om chloorvrij en chloorarm te zwemmen.

Zwembad desinfectie met zout

Wanneer er zout wordt toegevoegd aan het zwembadwater, wordt dit middels electrolyse omgezet in vrij chloor. Hierdoor is het werken met gevaarlijk chloor verleden tijd en is de irritatie voor ogen en huid minder. Zoutwater is echter wel agressief voor metalen onderdelen in het zwembad en de bijbehorende technieken verminderen de levensduur van deze onderdelen.

Desinfecteer het zwembad om zeker te zijn van een frisse duik!

Bron: Compass Pools
Beeldmateriaal: Swimm, Thermostar en Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen