pinterest
Zelf een zwembad aanleggen? Maak vooraf een plan.

Zelf een zwembad aanleggen? Maak vooraf een plan.

Voor de echte doe-het-zelver is geen uitdaging te groot. Ook een zwembad in eigen tuin aanleggen behoort tot de mogelijkheden. Het is noodzakelijk om vooraf een aantal zaken op een rijtje te hebben. De volgende vragen helpen je om vooraf een plan van aanpak te creëren. Handig voor de aanleg van jouw droom zwembad in de achtertuin.

Waar komt het zwembad?

Voor een permanent zwembad is het verstandig om vooraf te bepalen welke ruimte je in de tuin kunt missen voor jouw droom bad. Kijk hierbij ook direct naar de ligging ten op zichte van het huis en de zon. Zwemmen in de schaduw is niet lekker, daarnaast kan het zonlicht ook behulpzaam zijn bij het eventueel opwarmen van het zwembadwater.

FotoZelf een zwembad aanleggen? Maak vooraf een plan.

Hoe diep wordt het zwembad?

In sommige situaties is het verstandig niet te diep te graven, in verband met opkomend grondwater, dat ervoor zorgt dat het zwembad omhoog geduwd wordt. Wil je toch van een dieper zwembad genieten, kies dan voor gedeeltelijk inbouw. Of zorg voor het afvoeren van het grondwater, door middel van een extra pomp.

Is een fundering noodzakelijk?

Voor ieder zwembad geldt dat de fundering goed moet zijn. Het is daarom belangrijk, om vooraf te bepalen waarop het bad geplaatst kan worden. Soms is een vloer van gestabiliseerd zand voldoende. Maar wil je het zwembad zelf met blokken opbouwen, dan is een gestorte vloer van beton een must.

FotoZelf een zwembad aanleggen? Maak vooraf een plan.

Met welk materiaal wordt het zwembad aangelegd?

Er zijn verschillende materialen waarmee je zelf een zwembad kan bouwen. Wil je een rond stalen zwembad, kies je voor een polyester prefab zwembad of wordt het zwembad met speciale zwembadbouwstenen gebouwd.

Waar komt de filterinstallatie?

Wanneer het zwembad gebouwd is, moet het dagelijks onderhouden worden. Daarom wordt ieder inbouw zwembad geleverd met een speciale filterpomp. Afhankelijk van de manier waarop je het oppervlaktewater reinigt, met een skimmer of overloopgoot, zal je extra ruimte moeten creëren voor de aanleg van stroom, water toe- en afvoer naar het zwembad.

Hopelijk helpen deze vragen je op weg, om inzicht te krijgen in de stappen die genomen moeten worden voor de aanleg van jouw privé zwembad.

Beeldmateriaal: Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen