pinterest
Wat zijn de zwembadtrends van 2022?

Wat zijn de zwembadtrends van 2022?

Door de hele coronacrisis zijn we onze thuissituatie steeds meer gaan waarderen. We konden minder op vakantie en zochten de veiligheid in onze privésituatie. Niet alleen onze woning kreeg massaal een metamorfose ook de tuin werd aangepakt. Om het vakantiegevoel thuis te creëren zijn vele tuinen voorzien van een vast zwembad. Het blauwe water geeft niet alleen verkoeling op een mooie zomerdag, met de nieuwste technieken ervaar je in jouw zwembad een heuse work-out. Geen dure sportschool meer, maar trainen in eigen bad. Dit is één van de trends die we ook terugzien in 2022! Wil je weten wat de overige trends zijn, lees dan het hele artikel.

Banen trekken

We zien steeds meer dat zwembaden niet alleen worden geplaatst met het oog op ontspanning, maar ook met sportbeoefening in het achterhoofd. Een zwemkanaal is het ideale type zwembad voor sportievelingen. In dit langwerpige bad kan je op jouw gewenste tijdstip heerlijk banen trekken. Een zwemkanaal is anders dan een traditioneel zwembad, zo is het zwembad langer en smaller. Met een minimale lengte van 10 tot 25 meter. Het strakke lijnenspel van het bad, nodigt je uit om je conditie te optimaliseren.

FotoWat zijn de zwembadtrends van 2022?

Tegenstroom zwemmen

Niet iedere achtertuin heeft ruimte om een zwembad van 25 meter te plaatsen. De keuze voor een kleiner zwembad is dan snel gemaakt. Een kleiner bad betekent niet dat je je sportief wordt beperkt. Met een zogenaamd tegenstroomsysteemof jetstream wordt het zwembadwater in beweging gebracht. Deze systemen zorgen ervoor dat er een zodanige stroming ontstaat, zodat je hier tegenin moet zwemmen. Je kan onbeperkt zwemmen, zonder van plek in het bad te veranderen. Een tegenstroomsysteem bevordert daarnaast ook de zuivering van het wateroppervlak. Een tegenstroomsysteem is beschikbaar in verschillende modellen voor verschillende budgetten. Er bestaan systemen die werken met een pomp (jet) of turbine. Ook als je fan bent van wellness is dit een mooie aanvulling op je zwembad. Sommige tegenstroomsystemen functioneren ook als deugddoende massagestroom.

Het binnenzwembad

Deze zwembadtrend is ideaal voor diegenen die de spa-ervaring willen integreren in hun woning: een aparte zwembadruimte met aangenaam binnenklimaat en eventueel wat extra installaties zoals een infraroodcabine of een sauna. Een aanrader voor een luxueus en ontspannend cocoon effect!

FotoWat zijn de zwembadtrends van 2022?

Zwembad met relaxoppervlakte

De laatste zwembadtrend is er eentje voor de zonaanbidders onder ons! Een plage of onderwaterzitbank is een plekje waar je heerlijk kan zonnen en tegelijkertijd verkoeling zoeken. Bij de zwembaden met plage van LPW Pools wordt er een aangename relaxoppervlakte over de hele breedte van het zwembad voorzien.

Laat de zon maar komen!

Foto’s: LPW Pools


LPW Pools

Onze vinylester monoblok zwembaden passen met hun ontwerp makkelijk in elke omgeving, binnen of buiten.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen