pinterest
Wat is de beste plek voor een zwembad in de achtertuin?

Wat is de beste plek voor een zwembad in de achtertuin?

Voor een permanent zwembad is het verstandig om vooraf te bepalen wat de beste plek is de tuin. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn om rekening mee te houden, zodat je uiteindelijk kan genieten van een fijne duik in het zwembad. Denk aan de ligging ten opzichte van het huis en de zon. Zwemmen in de schaduw is niet lekker, daarnaast kan het zonlicht ook behulpzaam zijn bij het eventueel opwarmen van het zwembadwater.

FotoWat is de beste plek voor een zwembad in de achtertuin?

De meeste zonuren

Een Starline zwembad is een luxe waar je op vele manieren van kan genieten. Voordat deze geplaatst wordt, moet er gekeken worden naar de grote van de tuin en de ligging van het huis ten opzichte van het zwembad. Wanneer het huis het zonlicht blokkeert, is het verstandig om een andere plek in de tuin te kiezen. Als de zon het zwembad opwarmt, kan dat aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast is zwemmen in de volle zon ook veel aangenamer. Kijk daarom welke plekken in uw tuin de meeste uren zon hebben.

Energiebesparing

Een zeer effectieve maatregel om te besparen is Zonne-energie natuurlijk! Een zwembad dat de hele dag in de zon ligt zal minder energie vragen van je warmtepomp, dan een zwembad dat verscholen zit onder een enorme boom of in de schaduw van het huis ligt.

FotoWat is de beste plek voor een zwembad in de achtertuin?

Veilige ligging

Heb je kleine kinderen of loslopende huisdieren? Dan is het verstandig om extra te letten op veiligheid bij het bepalen van de ligging van het zwembad. Je wilt vanuit huis zoveel mogelijk zicht op de tuin en spelende kinderen hebben. De veiligheid in de tuin wordt ook vergroot door een RoldeckĀ® zwembadafdekking te plaatsen op het zwembad. Met een zwembadafdekking bent je ook minder tijd en moeite aan onderhoud kwijt. Een ander voordeel van een zwembadafdekking is het behoud en het genereren van warm water, ook handig voor als het regent.

Beeld: Starline

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen