pinterest
Voordelen van een zwembadrenovatie

Voordelen van een zwembadrenovatie

Heb je een huis gekocht met een verouderd zwembad in de achtertuin? Of is jouw zwembad toe aan een opfrisbeurt? Het renoveren van een zwembad is absoluut mogelijk en geven al snel een verfrissend effect in de achtertuin. Dit zijn de voordelen van een zwembadrenovatie.

Zijn de tegels van het zwembad erg vies of zijn de inbouwdelen verouderd of verroest? Is de zwembadfolie niet meer van optimale kwaliteit of zelfs gescheurd? Achterstallig onderhoud is in deze gevallen de conclusie. Wil je langdurig genieten van het zwembad is het goed onderhouden van het bad een must! Afhankelijk van het soort zwembad is renovatie vaak de goedkoopste oplossing. Er is veel mogelijke op gebied van zwembadrenovatie en met zelfs de kleinste werkzaamheden kan jouw zwembad knapt het zienderogen op.

Bouwkundig zwembad

De basis bij dit soort zwembaden is vaak van beton. De basis ligt er dus al en is meestal nog in prima staat! Het beton kan schoongemaakt en waar nodig gerepareerd worden. Het leidingwerk, de randtegels en verwarming kunnen gecontroleerd worden en waar nodig gerepareerd of vervangen worden. Laat inbouwonderdelen vervangen. En vervang de zwembadafdekking voor nieuwe. Deze betonnen zwembaden kunnen dan weer jaren mee.

FotoVoordelen van een zwembadrenovatie

Foliezwembad

Is de binnenkant van het zwembad bekleed met een speciale folie? Is deze vies en wellicht gescheurd? Geen punt het is mogelijk om deze folie te laten vervangen. Hierbij heb je keuze uit verschillende kleuren en prints. Zo kan je het zwembad oppimpen naar de gewenste look. Vervang de inbouwonderdelen en geef de techniek een onderhoudsbeurt. Dan kan je weer fijn genieten van frisse duik.

Polyester zwembad

Ook de prefab polyester zwembaden komen in aanmerking voor zwembadrenovatie. Het repareren van deze zwembaden is specialistisch werk. Maar ook voor deze zwembaden geldt dat het goedkoper is te renoveren dan het plaatsen van een nieuw zwembad.

Of het nu gaat om het aanleggen of renoveren van een zwembad, het is altijd raadzaam om vooraf goed informatie in te winnen. Om uiteindelijk te kunnen genieten van een frisse duik in eigen zwembad.

Beeldmateriaal: Sunny Pool

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen