pinterest
Verwarm het zwembad met de zon

Verwarm het zwembad met de zon

Een ontspannen duik nemen in het zwembad in de achtertuin, wordt een stuk relaxter met de wetenschap dat de zon niet alleen schijnt, maar ook ervoor zorgt dat de ‘stookkosten’ beperkt worden. Met zogenaamde zonnecollectoren kan het zwembadwater worden opgewarmd zonder dat de energiekosten omhoogschieten. Wij geven je nog een paar milieu- en energievriendelijke tips om nog meer plezier van jouw zwembad te hebben.

Solar zwembadverwarming

Met ‘solar’ zwembadverwarming wordt het zwembad op zonnige dagen met enkele graden per dag warmer. Milieuvriendelijk en zonder extra kosten. Belangrijk is om een zonnecollector te kiezen die geschikt is voor jouw zwembad en bijbehorende techniek. De zonnecollector sluit je aan tussen jouw filterpomp en het zwembad. Het zwemwater zal nu door de zwembadverwarming worden gepompt. De zon verwarmt de verwarmingselementen van de zonnecollector. Hierdoor wordt het water dat erdoor stroomt opgewarmd. De aanschafkosten zijn laag en er zijn geen gebruikskosten. Zwembaden die zijn aangesloten op een zonnecollector verwarmen het zwembad gratis met zonne-energie.

FotoVerwarm het zwembad met de zon

Isolerend afdekzeil

Een andere betaalbare manier om het water in je zwembad te verwarmen is door het af te dekken met een zeil voorzien van noppenfolie. Een isolerend afdekzeil voor zwembaden is een zeil dat bestaat uit dubbele folie, waarvan één laag noppenfolie. Het noppenfolie zorgt voor extra isolatie ten opzichte van normale zwembad afdekzeilen. Met een isolerend afdekzeil zorg je ervoor dat jouw zwembad in de nacht minder snel afkoelt en dat hij sneller op temperatuur komt doordat het afdekzeil de warme zonnestralen opvangt. Zorg ervoor dat het zwembad goed afgedekt wordt. Je kan deze zomerzeilen ook op maat laten maken.

FotoVerwarm het zwembad met de zon

Roldeck

Voor de grotere zwembaden kan je ook voor een Roldeck® kiezen. Deze lamellenafdekking is in het bad geïntegreerd en biedt verschillende voordelen en is daarmee een must voor het zwembad. Het verhoogt de veiligheid. Daarnaast zorgt een Roldeck® voor een schoner zwembad, eenmaal afgedekt kan er geen vuil in uw zwembad terecht komen. Ook zijn er solar polycarbonaat lamellen die bijdragen aan het verwarmen en behouden van het warme water in het zwembad. Vooral in de koelere nacht zal het water minder temperatuur verliezen.

Beeldmateriaal: Sunny Pool
Bron: TOP zwembad shop

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen