pinterest
Thuis genieten van een binnenzwembad

Thuis genieten van een binnenzwembad

Wie droomt er niet van een zwembad in de kelder? Stelt je je eens voor: Een zwembad in huis en waarvan je op ieder gewenst moment gebruik kunt maken zonder rekening te hoeven houden met de weersomstandigheden. Een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven en toch wordt het toepassen van een overdekt privé zwembad in of aan huis steeds toegankelijker.

365 dagen zwemplezier

Een zwembad in een stijlvolle binnenruimte of tuinaanbouw is niet alleen een lust voor het oog en geeft je ook de vrijheid om na een lange dag werken een verfrissende duik te nemen. Afhankelijk van jouw persoonlijke wens kun je het zwembad gebruiken voor ontspanning en plezier, of voor het verbeteren van jouw sportprestaties. Met de toevoeging van een zwemmachine krijgt het zwembad een extra dimensie. Door de zwemstroming kunnen diverse workouts gedaan worden. Dat scheelt weer een ritje naar de sportschool.

FotoThuis genieten van een binnenzwembad

Baden op maat

Als je ervoor kiest om een zwembad aan te leggen, dan heb je heel wat mogelijkheden qua uitvoering. Afhankelijk van de ruimte en wens kun je kiezen uit een in- of opbouw zwembad. Voor de opbouw variant geldt over het algemeen: waar de vloer sterk genoeg is om het zwembad te dragen, is het mogelijk om een opbouw zwembad te plaatsen. Beschik je niet over een kelder? Onderzoek dan de mogelijkheden van een aanbouw of een overdekte oplossing in de tuin.

Klimaatbeheersing

Niet alleen de vorm en materiaal van het zwembad is belangrijk. Ook de omgeving waarin het zwembad geplaats wordt. Door het verwarmde zwembadwater en de verdamping daarvan, is de klimaatbeheersing bijzonder belangrijk. Een goede luchtontvochtiger is noodzakelijk om condens en schimmelvorming tegen te gaan. Een goede zwembadafdekking beperkt, bij geen gebruik van het zwembad, de verdamping van het badwater.

FotoThuis genieten van een binnenzwembad

Laat je adviseren

Voordat je relaxed baantjes kan trekken in eigen zwembad, moeten er een aantal belangrijke stappen doorlopen worden. Laat je goed informeren door een specialist. Advies op bouwkundig gebied, het ontwerp en realisatie is noodzakelijk om uiteindelijk te kunnen genieten van jouw privé bad. Een zwembad in een bestaande woning aanleggen is vaak een uitdaging. Een oplossing hiervoor kan de aanbouw van bijvoorbeeld een serre zijn, mits daarvoor de ruimte is. Bij een nieuw te bouwen huis kan vanaf de start van de bouw rekening gehouden worden met de aanleg van het binnenbad.

Beeldmateriaal: Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen