pinterest
Maak uw zwembad winterklaar met deze tips

Maak uw zwembad winterklaar met deze tips

Nu het weer toch echt omslaat naar de herfst, is het tijd om het buitenzwembad gereed te maken voor de winter. Wanneer je geen gebruik maakt van het buitenbad in deze periode, kan je de zwembadinstallatie uitschakelen. Maar hiermee is het bad nog niet winterklaar. Wij geven je een paar tips om het zwembad op een goede manier de winter door te laten komen.

FotoMaak uw zwembad winterklaar met deze tips

1 Waterbalans

Door het water van het zwembad voor de winter extra schoon te maken en te behandelen, blijft de conditie van het zwembadwater in de winter beter behouden. Dat scheelt tijd bij het opstarten in het voorjaar. Zorg ervoor dat het grove vuil van de bodem wordt gezogen en dat de waterbalans op peil is.

2 Waterniveau

Het is verstandig om tijdens de wintermaanden het zwembadwater tot onder de skimmers en inspuiters leeg te pompen. Hiermee voorkom je vorstschade aan inbouwdelen. Laat het water met behulp van de filterpomp (direct goede reiniging van deze pomp) of een dompelpomp uit het zwembad lopen. De ontstane vetrand die nu goed zichtbaar is, kan je met een linerreiniger eenvoudig verwijderen.

3 Installatie aftappen

Niet alleen het zwembad, maar ook de installatie moet winterklaar gemaakt worden. Tap de pomp en het filter af. Zorg ervoor dat het water verwijderd is en laat de aftappunten open, zodat de pomp en het filter kunnen drogen. Indien nodig kan je het filterzand vervangen (om de 5 jaar). Schroef de drukmeter los en laat deze leeglopen, anders vriest hij kapot. Tap leidingen af waarin water kan blijven staan, denk ook aan de cv-leidingen en installaties voor zonne-energie. Laat ook hiervan de aftappers openstaan.

4 Overwinteringsproducten

Om het zwembadwater in goede conditie te houden gedurende de wintermaanden, bestaan er speciale waterbehandelingsproducten voor deze periode. Door het plaatsen van speciale winterdrijvers zorg je ervoor dat bij bevriezing, het ijs geen schade kan toebrengen aan het zwembad. Voeg een daarvoor bestemd overwinteringsvloeistof toe aan het water. Dit voorkomt algengroei en kalkafzetting.

5 Zwembadafdekking

Nu het zwembadwater, de pomp en filter winterklaar zijn, wordt het tijd om het zwembad af te dekken met een winterzeil. Een goed zeil houdt vuil en bladeren tegen, hiermee voorkom je algengroei.

FotoMaak uw zwembad winterklaar met deze tips 

Het zwembad is klaar voor de winter! Indien het de komende maanden extreem hard gaat regenen, waardoor het waterniveau in het bad stijgt, voer dan het water af met een dompelpomp. En de laatste tip: sla een ontstane ijslaag in het zwembad nooit kapot! Hiermee voorkom je beschadigingen.

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen