pinterest
Maak je zwembad "lenteklaar" in een paar stappen

Maak je zwembad "lenteklaar" in een paar stappen

Om met het mooie weer te kunnen genieten van een frisse duik in het zwembad in de achtertuin, moeten we er eerst voor zorgen dat het zwembad ‘lente- of zomerklaar’ gemaakt wordt. Een klus waar misschien tegenop gezien wordt, maar met dit stappenplan is ook jouw zwembad weer snel op orde.

1. Verwijder het grove vuil uit het zwembad

Verwijder het winterzeil van het zwembad, maak deze schoon en laat hem goed drogen, zodat hij keurig opgevouwen kan worden. Na het verwijderen van het zeil, wordt de inhoud van het zwembad goed zichtbaar. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het weghalen van drijvend en gezonken vuil, zoals bladeren en takjes. Het grove, drijvende vuil, kan je makkelijk verwijderen met een schepnet. Voor het vuil dat naar de bodem gezakt is, gebruik je een zogenaamd dieptenet. Ga zorgvuldig te werk en pas op dat je niets beschadigt. Doordat het water laag staat, kan je ook gemakkelijk de skimmer en waterlijn met speciaal reinigingsmiddel schoonmaken.

2. Vul het zwembad met water

Voordat we de zwembadpomp weer in gebruik kunnen nemen, moet het waterpeil in het bad weer op orde gebracht worden. Dit doe je simpelweg door het bad te vullen met een tuinslang aangesloten op leidingwater. Dit neemt wel even wat tijd in beslag, ondertussen kan je het winterzeil netjes opbergen.

FotoMaak je zwembad

3. Zet de filterpomp aan

Het zwembad begint er weer op te lijken, het waterpeil is correct. Nu moeten we ervoor zorgen dat het water weer in beweging komt. Hiervoor is het noodzakelijk om de zwembadpomp na te lopen en aan te sluiten. Maak de filters schoon en vul dan de zandfilter met water en sluit deze goed af. Open alle kranen zodat je de pomp kunt gaan aanzetten. Laat gedurende minimaal 12 uur de filterinstallatie draaien.

4. Test de waterkwaliteit

Om het zwembadwater gezond en helder te krijgen, dien je de waterkwaliteit te testen. Hierbij spelen de chloor- en pH-waarde een belangrijke rol. Wanneer het de pH-waarde en het chloorgehalte afwijken van de richtlijnen zal je deze moeten corrigeren. Is de pH-waarde te hoog? Maak dan gebruik van pH-minus. Heeft het water een te lage pH-waarde? Maak dan gebruik van pH-plus. Maak gebruik van chloortabletten om het chloorgehalte in het water te verhogen.

Laad de filterpomp een paar dagen continu draaien, het is ook raadzaam om de waardes even te blijven controleren. Daarna is het zwembad is gereed om te gaan zwemmen. Om de waterkwaliteit goed te houden heeft het zwembad dagelijks onderhoud nodig.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen