pinterest
Hoe desinfecteer je het zwembad?

Hoe desinfecteer je het zwembad?

Zwemmen en spelen in een zwembad met schoon water is niet alleen fijn, maar ook enorm belangrijk voor de gezondheid van de gebruiker. Hygiëne van het badwater is een must. Door het zwembadwater goed te onderhouden blijft het water in goede conditie en voorkom je veel problemen. Welke desinfectiemiddelen je hiervoor nodig hebt, zochten wij voor je uit.

PH en Chloor

Bij een automatische pH- en chloorregeling wordt vaak zwavelzuur gebruikt om de pH-waarde te corrigeren en vloeibaar chloor voor desinfectie. Bij het handmatig behandelen en reinigen van het zwembadwater kun je gebruik maken van diverse soorten chloorproducten. Snel oplossende chloorproducten als granulaatpoeder, werken snel maar minder lang. Daarnaast kun je kiezen uit chloortabletten in verschillende grootte en dus % chloor. Hiermee kun je nauwkeuriger desinfecteren en rekening houden met de pH-waarde en de hardheid van het water. Noodzakelijk voor een optimaal resultaat.

FotoHoe desinfecteer je het zwembad?

Vlokmiddel

In het zwembad zitten heel veel zwevende microdeeltjes die zo klein zijn dat ze niet gefilterd kunnen worden. Dit fijnste vuil zweeft in het water en maken het zwembadwater troebel. Vlokmiddel voorkomt troebel zwemwater en haalt bijvoorbeeld bacteriën uit het water. Met vlokking komen onzichtbare deeltjes bij elkaar en klonteren als het ware samen, waardoor er een ‘vlok’ ontstaat. Die vlok is gemakkelijker via het filter te verwijderen uit het zwemwater. Bij het juiste gebruik van een vlokmiddel zal het zwembadwater kraakhelder zijn.

FotoHoe desinfecteer je het zwembad?

Terugspoelen van het filter

Wat in het filter terecht komt, moet er ook weer uit. Door het water terug te spoelen, gaat het water omgekeerd door het filter en wordt het gefilterde vuil via de rioolleiding afgevoerd. Dit terugspoelen is een wekelijks terugkomend ritueel, maar hoeft vaak niet langer te duren dan 5 minuten. Na het wegspoelen van het water, moet het waterniveau van het zwembad gecheckt worden. Bij een te laag waterniveau (of te hoog) kan het oppervlakte water niet goed gereinigd worden door de skimmer.

Beeldmateriaal: Compass Pools

 

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen