pinterest
Het voordeel van kunststof zwembaden

Het voordeel van kunststof zwembaden

De afgelopen jaren heeft de tuin steeds vaker ruimte gemaakt voor een zwembad. De opzet zwembaden zijn zo goed bevallen, dat men nu kiest voor een meer permanentere vorm. Het polyester zwembad is daarvan een goed voorbeeld, de vraag naar deze kunststof baden steeg enorm. Logisch, want deze zwembaden hebben vele voordelen. We zetten ze hier op een rijtje.

Monoblock zwembad

Een polyester zwembad is een voorgevormd zwembad dat gemaakt wordt op basis van polyester, versterkt met glasvezel. Het voordeel hiervan is dat je een zwembad koopt dat niet alleen heel licht is, maar ook heel sterk. Deze baden worden ook monoblock zwembaden genoemd.

Vormen en afmetingen

De kunststof zwembaden worden in de fabriek voorgevormd. Je hebt keuze uit de vorm, afmeting en diepte van het zwembad. Ook de kleur is vaak een optie. Zo kan je het zwembad samenstellen dat past in jouw achtertuin en bij jouw wensen.

FotoHet voordeel van kunststof zwembaden

Onderhoudsvriendelijk

Omdat een kunststof zwembad een monoblock zwembad is, bestaat het uit één geheel, daardoor heeft de kuip geen naden. Dit betekent dat er geen algen kunnen groeien in het zwembad. En het bad is makkelijk te reinigen. Je kan vuil makkelijk met een borstel van het gladde oppervlak verwijderen.

Snel geplaatst

Het zwembad is al helemaal af wanneer het geleverd wordt. De installatie van het bad en het aansluiten van de filterpomp neemt zo’n 2 tot 4 dagen in beslag. Ervan uitgaande dat de fundering al stabiel is. Kies wel voor een erkende zwembadbouwer.

FotoHet voordeel van kunststof zwembaden

Zacht en warm

Het gladde materiaal van het zwembad voelen zacht aan voor handen en voeten. Daarnaast heeft het polyester isolerende eigenschappen. Dit betekent dat het water in het zwembad niet snel afkoelt via wand en bodem.

Duurzaam

Een kunststof zwembad gaat heel lang mee. Je krijgt bij de meeste zwembadbouwers dan ook voor een lange periode garantie, oplopend tot zo’n 30 jaar.

Beeldmateriaal: Starline

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen