pinterest
Energiezuinig zwemmen in warm water

Energiezuinig zwemmen in warm water

Heerlijk baantjes zwemmen of op een luchtbed dobberen in de achtertuin is super de luxe. In de zomermaanden is het verkoelende water zeer welkom. Om in het voor- en najaar ook gebruik te maken van het zwembad, is een voorverwarmd bad wel fijn. Het verwarmen van het water kan op verschillende manieren. Om de kosten en het milieu te sparen hebben wij een paar tips voor het energiezuinig zwemmen in warm water.

Zonne-energie

 FotoEnergiezuinig zwemmen in warm water

Een zeer duurzame manier van voorverwarmen van het zwembadwater, is die met gebruik van de zon. Met zonnecollectoren geplaatst op het dak van de schuur of huis, wordt het water verwarmd. Voor de kleinere en tijdelijke zwembaden zijn er speciale solar matten die de watertemperatuur met maximaal 3-5 graden kunnen verwarmen. Deze matten staan in verbinding met de filterpomp. Op deze manier wordt het water voorverwarmd weer in het zwembad gepompt. Ook de Solar Bol werk op zonne-energie, wanneer de zon op de solar bol schijnt, wordt het water verwarmd.

Warmtepomp

FotoEnergiezuinig zwemmen in warm water

De warmtepomp ziet eruit als een airco en wordt ook heel toepasselijk omgekeerde airco genoemd. De pomp verwarmt het zwembadwater, door het door de warmtewisselaar heen te pompen, terug naar het bad. Hoewel de pompen steeds energiezuiniger worden, draait de pomp op volle kracht tot de gewenste warmte bereikt is. Op dat moment schakelt de pomp uit. Een inverter warmtepomp houdt daarentegen de watertemperatuur op peil. Ook al staat deze pomp continu aan, de schommeling van de temperatuur is veel minder, doordat deze pomp de warmte van het water blijft monitoren. Hierdoor draait hij minder intensief en is hij energiezuiniger.

Solarzeil

FotoEnergiezuinig zwemmen in warm water

Maak gebruik van een zwembadafdekking om de warmte in het bad te houden en verdamping van het water tegen te gaan. Daarnaast wordt het water door de zogenaamde noppenfolie (solarzeil) verwarmd. De kant met de luchtbelletjes wordt op het water neergelegd. De warmte van de zon wordt zo aan het zwemwater doorgegeven. Een ander voordeel van deze vorm van afdekking is, dat er ook minder vuil in het zwemwater terecht komt.

FotoEnergiezuinig zwemmen in warm water

Zwembadoverkapping

FotoEnergiezuinig zwemmen in warm water

Met een overkapping wordt het zwembadseizoen enorm verlengd. Wanneer het regent, waait of de temperatuur kouder is, kan er toch ongestoord gezwommen worden. Door de overkapping blijft het zwembadwater langer op temperatuur. Dit is niet alleen prettig, maar scheelt ook in de energiekosten. Bij mooi weer kan de overkapping opengeschoven worden of zelfs helemaal weggereden worden. Hierdoor blijft het genot van het buiten zwembad volledig bestaan.

Beeldmateriaal: Compass Pools

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen