pinterest
Een zwembad voor de kleine tuin

Een zwembad voor de kleine tuin

Wie denkt dat een zwembad alleen past in een grote tuin, heeft het mis. Niet iedere tuin is groot, maar de wens om te genieten van een verkoelend bad kan heel groot zijn. Voor iedere tuin groot of klein is er een passend zwembad te vinden. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Permanent of tijdelijk zwembad

FotoEen zwembad voor de kleine tuin

Bij de aanschaf van een zwembad moet je vooraf bepalen of je het bad permanent of tijdelijk in de tuin wilt plaatsen. Beide varianten zijn mogelijk. Met een permanent zwembad bedoelen we in- en opbouw baden die ingegraven of ombouwt zijn. De tijdelijke zwembaden kun je neerzetten en weghalen wanneer je dat wilt.

Inbouw zwembad

FotoEen zwembad voor de kleine tuin

Een inbouw zwembad is een zwembad dat permanent wordt aangelegd en onderdeel is van het tuinontwerp. Dit zwembad moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, ook de vrieskou. Baden van beton, metaal, hout en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Voor de aanleg van een inbouw zwembad is het raadzaam om je vooraf goed te laten informeren.

Opbouw zwembad

Een tijdelijk opbouw zwembad is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt in de tuin. Wanneer de zon zich goed laat zien is het bad snel geplaatst en net zo snel weer opgeruimd bij minder weer. Er zijn verschillende soorten zwembaden: opblaasbaar, frame of met stalenwand. Welk formaat bij jou past? Dat is afhankelijk van de ruimte in de tuin.

Bubbelen of zwemmen

FotoEen zwembad voor de kleine tuin

Een andere vorm van luxe is een hottub, jacuzzi of spabad. Deze exclusieve baden zijn zeer geschikt voor een kleine tuin. De baden zijn niet alleen een esthetische aanwinst, het is een fijne manier om in de buitenlucht te kunnen ontspannen. Wil je meer dan alleen bubbelen? Ook in een klein zwembad kun je baantjes trekken. Met een jetstream of zwemmachine kun je ook in een klein zwembad intensief zwemmen, aquarobicen of waterjoggen.

Onderhoud en veiligheid

FotoEen zwembad voor de kleine tuin

Ieder zwembad, groot of klein, moet goed onderhouden worden. Om de waterkwaliteit goed te houden heeft het zwembad dagelijks onderhoud nodig. Het oppervlaktewater wordt met een pomp en filter schoongehouden. Maar niet alle vervuiling van het zwembadwater is zichtbaar en kan worden gefilterd. Deze vervuiling kan voorkomen worden door het water te behandelen met desinfecterende middelen, zoals chloor. Ook wanneer het zwembad niet gebruikt wordt, kan er vuil in het zwembad terecht komen. Met een goede zwembad afdekking krijgt dit vuil geen kans meer. Daarnaast biedt een goede afdekking ook veiligheid aan spelende kinderen en huisdieren.

Beeldmateriaal:
Inbouw zwembaden - Compass Pools
Spabad - Cerdic

Compass Pools

De specialist in keramische monoblock zwembaden

Informatie aanvragen bij Compass Pools

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen