pinterest
Duurzame en energiezuinige oplossingen voor je privé zwembad

Duurzame en energiezuinige oplossingen voor je privé zwembad

Nu we het einde van het jaar naderen, is het tijd om na te denken over onze goede voornemens. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de medemens. Duurzaam leven om zo het milieu te sparen betekent een mooiere wereld. Ook voor voor het zwembad in de achtertuin zijn diverse maatregelen te nemen om het bad duurzaam en energiezuinig te maken. Hieronder vind je tips waarmee je een verschil kan maken.

Slimme warmtepompen

De Starline warmtepomp haalt voor 80% zijn warmte uit de lucht. De compressor drukt de lucht samen en drijft de warmte op. De condensor geeft vervolgens de warmte af aan het water. Elektriciteit wordt alleen gebruikt voor de circulatie van de lucht, niet voor het verwarmen van het water. De SHC frequentiepomp van Starline beschikt over een slimme filtratie: de pomp schakelt na drie minuten (of de door u ingestelde tijd) automatisch terug naar een lager toerental. Op deze manier bespaart u veel energie!

Zonnepanelen

Zonnepanelen maken geen warmte aan maar energie. Die energie is volledig milieuvriendelijk en kan worden gebruikt om het zwembad te verwarmen met een elektrisch verwarmingssysteem.

Duurzame zwembadafdekking

Een degelijke zwembadafdekking heeft meerdere voordelen. Het zwembad wordt minder snel vervuild en daardoor spaar je waterbehandelingsmiddelen om de kwaliteit van het zwemwater op peil te houden. Je kan kiezen voor een solar zwembadafdekking, dan wordt het badwater verwarmd wanneer het afgedekt is. Dankzij de afdekking kan het water ook niet verdampen. Dit scheelt weer in het aanvullen van het waterpeil. Alle redenen om te kiezen voor een goede zwembadafdekking.

FotoDuurzame en energiezuinige oplossingen voor je privé zwembad

Starline Pure Water technische ruimte

Milieuvriendelijke zwembad desinfectie

Zwembad desinfectie is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van een zwembad. Of je nu kiest voor een regulier zuiveringssysteem of de techniek met een visueel overloopeffect, desinfectie is noodzakelijk. Starline Pure Water desinfecteert het water via de membraam-elektrolyse techniek. Het toestel beschikt over een ingebouwde tank voor de opslag van ongeveer 85 kg zout. Het elektrolyseproces gebruikt alleen puur zout. Het grote voordeel hiervan is dat er geen reststoffen van chloor en andere chemicaliën in het bad komen.

Bron en beeldmateriaal: Starline

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen