pinterest
Bubbelend het nieuwe jaar in!

Bubbelend het nieuwe jaar in!

Wie in het bezit is van een elektrische hottub of een jacuzzi geniet vooral in de wintermaanden van een verkwikkend warm bad in de buitenlucht. Maar met de huidige energieprijzen wil je je natuurlijk zonder kopzorgen onderdompelen in het warme water. Hoe zorg je ervoor dat je optimaal kan genieten van deze luxe? Wij geven je een paar bespaartips.

Warm water

Vul een lege hottub of jacuzzi met warm water uit de HR-ketel! Dit is niet alleen goedkoper, maar ook het scheelt je ook tijd. Daarna is het belangrijk dat het water ook op temperatuur blijft. Het klinkt misschien vreemd, maar een jacuzzi is zuiniger in energieverbruik als hij continu aan blijft staan. Zorg voor een goed afdekzeil die niet alleen het water afschermt maar ook opwarmt wanneer de zon erop schijnt. Een goed isolerende afdekhoes voorkomt afkoeling van het water in de avond en nacht. Daarnaast verdampt het water niet en is het beschermt tegen vuil van buitenaf.

FotoBubbelend het nieuwe jaar in!

Zonne-energie

Gebruik de zon om energie op te wekken voor het verwarmen van de elektrische hottub of jacuzzi. Met zonnepanelen of bij een kleinere hottub kan je gebruik maken van solarmatten. Deze matten verwarmen het water dankzij de energie van de zon. Deze vorm van verwarmen wordt vaak gebruikt bij de hippe opblaasjacuzzi. Met behulp van een dompelpomp, slangen en de solarmatten wordt niet alleen het water opgewarmd, maar blijft het ook in beweging om de kwaliteit van het water op peil te houden. Met zonnepanelen kun je flink wat geld op je energierekening besparen. Hoeveel? Laat dat door een expert berekenen.

Isolatie van de grond

Wanneer je een hottub of jacuzzi laat plaatsen is het goed om na te denken over de isolatie van de grond onder het bad. Ook bij een opblaasbare versie is het verstandig om eerst de plek te isoleren waarop het bad geplaatst wordt. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een isolerende mat, grondzeil of isolerende tegels gebruiken. Op deze manier koelt het water minder snel af door de koude ondergrond. En deze extra beschermlaag is beter voor het behoud van je opblaasjacuzzi.

Beeldmateriaal: Hottub Select

Hottub Select

Ervaar de rust van een hottub

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen