Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect

Nu de zon zich buiten weer volop laat zien, wordt het tijd om ook de zon in huis te halen. Weg met de donkere, warme kleuren. Wij kiezen deze zomer voor heerlijke zachte pasteltinten.

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID stoel

Pastelkleur

Een pastelkleur is een zachte, lichte kleur. In een babykamer wordt vaak zachtblauw of –roze gebruikt, om het geslacht van het kindje te benadrukken. Maar wist je dat er van bijna iedere kleur wel een pastelversie bestaat?

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID Amazona Krijtverf

Foto: Amazona Krijtverf & Kalkwas

Woonkamer

In de woonkamer is een combinatie van pastel met een neutrale basis zoals grijs of wit een fantastische mix. Door de basis rustig te houden, nodigt het juist uit om kleur toe te voegen.

Misschien voor sommigen gewaagd maar wanneer je een meubel kiest in een mooie pasteltint, krijgt de ruimte direct sfeer en vorm je een echte eyecatcher. Wat dacht je van het zelf restylen van een meubel in een mooie pasteltint? Met krijtverf is dat klusje snel geklaard en heb je direct een zomerse sfeer in huis.

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID bed

Slaapkamer

In de slaapkamer is het nog veel makkelijker om een pastel statement te maken. Hiervoor hoef je alleen maar het beddengoed te vervangen. Wil je een fijne kleurexplosie op het bed. Vul dan de kleur van jouw dekbed aan met extra kussens in diverse pasteltinten.

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID keller keuken

Foto: Keller Keukens

Keuken

Ook in keukens vinden we de pasteltint terug. Kies je voor een complete pastellook of voor een accent in de vorm van keukenapparatuur. Bij de laatste keuze ben je natuurlijk flexibel in het meegaan van kleurtrends in de diverse jaargetijden. Het is maar waar jij voor kiest.

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID Villeroy en Boch Finion

Foto: Villeroy & Boch

Badkamer

Ook badkamers gaan mee in de pastel trend. Je vindt deze zachte kleuren terug in tegels, maar ook wastafels of baden. Ook hier kan je het eenvoudig toepassen in de vorm van zeepjes, handdoeken, kleedjes en andere accessoires.

UW-woonmagazine blog Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect door Styling ID Little Green

Foto: Little Green

Wil je nog meer interieur inspiratie opdoen? Vraag dan hier de gratis interieur inspiratieboeken aan.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl


Intresessante blog artikelen

» Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect
» Tips om een kleine kamer te stylen
» Interieur Tips & Tricks voor de moderne slaapkamer
» Daglicht oplossing voor zolderverdieping
» Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens