pinterest

Verzekeringen met een eigen zwembad

Verzekeringen met een eigen zwembad #verzekering #inshared #zwembad

Het hebben van een eigen zwembad is een droom van velen. Heerlijk in de zomer een verfrissende duik nemen of 's winters in je eigen binnenzwembad ontspannen. Een eigen zwembad kan je leven verrijken en veel luxe bieden. Je hoeft niet meer naar het dichtstbijzijnde zwembad te reizen en een overvol zwembad waarin je je amper nog kunt bewegen behoort tot de verleden tijd. Hoewel een eigen zwembad vooral voor rust en ontspanning zou moeten zorgen, gebeuren er soms dingen, zoals een storm, waardoor je zwembad beschadigd en je veel schade hebt. Dit loopt al snel hoog in de kosten en zorgt voor een hoop gedoe. Gelukkig kun je je voor de meeste schade verzekeren, wat in ieder geval een hoop kosten scheelt. Lees snel verder om erachter te komen welke verzekeringen je het beste kunt afsluiten.

Opstalverzekering

In Nederland bestaat er geen speciale verzekering voor je zwembad, maar valt deze in principe onder de opstalverzekering. Een voorwaarde is hiervoor wel dat het een vaste en verankerde constructie moet zijn, die je niet even opruimt. Een opblaaszwembadje of een doe-het-zelf-set die je in de winter weer afbreekt, is geen vaste constructie en valt dus niet onder de opstalverzekering. De losse constructie behoort tot jouw inboedel en valt daarom onder de inboedelverzekering. Echter behoren alle losse onderdelen die bij je vaste zwembad horen, zoals trappetjes, duikplanken, en het afdekzeil wel onder de opstalverzekering. 

Let er bij het afsluiten op in welke gevallen je wel en niet verzekerd bent bij de verschillende aanbieders, want een verzekering voor opstal heeft niet overal exact dezelfde voorwaarden. Wat zijn bijvoorbeeld de exacte voorwaarden om stormschade te kunnen verhalen? In welke gevallen ben je voor waterschade verzekerd? Door dit vooraf duidelijk te hebben, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Ook als je geen eigen zwembad hebt, kun je veel kosten voorkomen, wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en tijdens het zwemplezier ben je al snel een keer onoplettend. Heb je een gast, die in jouw zwembad zwemt en die bijvoorbeeld uitglijdt of zich op een andere manier zeer doet, dan word je in de meeste gevallen aansprakelijk gesteld. Zodat je de hoge kosten die hierbij kunnen ontstaan, niet uit eigen zak hoeft te betalen, is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Probeer om schade te voorkomen

Hoewel je met de verzekeringen veel kosten kunt verlagen, doe je niets aan het gedoe wat je ervan hebt. Daarom is het nog altijd beter om er alles aan te doen, om schade te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door je zwembad af te dekken, wanneer je hem niet gebruikt. Zorg ervoor dat je afdekscherm tegen een stootje kan en ook bij zwaarder weer standhoudt. Let er bovendien op dat het water niet kan bevriezen, want bevroren water zet uit en kan je constructie beschadigen. Tot slot moet je de losse dingen zoals ligbedden bij storm naar binnen halen, zodat ze niet kunnen gaan rondvliegen.

Dus probeer om schade te voorkomen, maar sluit de juiste verzekeringen af, om altijd goed te zitten, wanneer je onverhoopt toch met schade te maken krijgt!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen