pinterest
Renovatie van een jaren 30 woning

Renovatie van een jaren 30 woning

Voor ons prachtige UW woonboek heb ik diverse interieurarchitecten mogen interviewen. Een paar van deze mooie reportages wil ik ook in mijn woonblog met jullie delen. Deze maand neem ik jullie mee naar de 'Renovatie van een jaren 30 woning' uitgevoerd door interieurarchitecte Doreth Eijkens.

Afbeelding

Wanneer de kinderen na 24 jaar het huis hebben verlaten vinden de huidige bewoners het tijd om de balans op te maken en besluiten ze hun vrijstaande woning te laten renoveren. Een mooi project waarmee interieurarchitect Doreth Eijkens samen met de opdrachtgever aan mocht werken. “Tijdens onze gesprekken wordt duidelijk dat de kleur blauw favoriet is bij het stel en daarmee wordt deze kleur het uitgangspunt bij de materiaalkeuzes,” vertelt Doreth.

Afbeelding

De oorspronkelijke ruimte wordt opnieuw ingedeeld. Zo wordt de keuken verplaatst waardoor er vanuit alle zijden contact is met de tuin. De vloer van zowel de keuken als de eetkamer, wordt voorzien van een lichte gietvloer. Dit om een frisse c.q. heldere ruimte te creëren. Deze vloer is niet alleen makkelijk te onderhouden, het zorgt ook voor een eenheid en prachtig contrast met de warme, eiken kastenwand.

Door de keuken op stalen pootjes te plaatsen lijkt hij te zweven, ook het grote eiland oogt hierdoor een stuk luchtiger. Doreth: “Om warmte subtiel terug te brengen in deze keuken zijn er aan beide zijde van het fornuis zwevende opbergbakken in hetzelfde eikenhout ontworpen.” De bijkeuken is verplaatst naar de voorzijde van het huis. Dankzij deze herindeling voel je de binnen/buitenbeleving veel sterker. De keuken wordt middels een sfeervolle doorkijkhaard gescheiden van de eetkamer, de roomdivider waarin de maatwerk gashaard verwerkt is, is tegen de kop van het kookeiland geplaatst.

Afbeelding

De houten vloer in de woonkamer loopt door in de extra aanbouw van deze ruimte. “Voorheen was hier de eetkamer, maar aangezien deze verplaatst is naar de andere kant van de keuken, is er een prachtige lichte ruimte ontstaan voor een studeerkamer/bibliotheek.”

Mooi detail in deze ruimte is de maatwerkkast en de op maat gemaakte stalen deuren, die de ruimte van de woonkamer scheidt. “Qua kleurkeuze laten we het harde moderne zwart los, en kiezen voor het veel zachtere zand-grijs.” De bestaande openhaard in de woonkamer krijgt een vereenvoudigde look en wordt geïntegreerd tussen twee zwevende kasten. De twee nissen voor de houtblokken zijn afgewerkt met zink.

Wil je de hele reportage van Doreth Eijkens en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Doreth Eijkens | Interieur Architectuur

Fotografie: www.studio1974.nl

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen