Pimp je saaie toilet

Altijd leuk om weer eens een DIY-blog te kunnen schrijven. Dit keer over de kleinste ruimte van het huis: het Toilet. Je kunt het toilet natuurlijk helemaal stylen volgens de laatste trends. In de badkamerspeciaalzaken vind je genoeg ideeën en kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Alleen moet je daar dan wel een behoorlijk budget voor uittrekken.

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet geberit aquaclean toilet mera douchewc door Styling ID

Geberit aquaclean toilet mera douchewc

Standaard toilet omtoveren

De meeste nieuwbouwhuizen worden standaard opgeleverd met een keurige toiletpot, vaak de meest eenvoudige uitvoering van Sphinx of Plieger. Op de wand een witte tegel en op de vloer een donkere vloertegel (als je geluk hebt, van een beetje formaat). Keurig netjes maar wel saai!

Dat er behoefte is aan wat sfeer tijdens de stoelgang werd ons na een oproep voor: pimp je toilet doe-het-zelvers wel duidelijk. Veel enthousiaste DIY-stylisten stuurden hun foto’s op. We hebben twee toiletten uitgekozen!

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet 1 voor door Styling ID

Dit is toilet één voordat het onder handen is genomen. Één woord: SAAI!

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet 1 na door Styling ID

Dit is toilet één na styling! Door de contrasterende kleur zwart toe te voegen op diverse manieren, krijgt dit toilet veel meer spanning. Zo is één bovenmuur zwart geschilderd en zijn er op de andere wanden zwarte elementen opgehangen. Leuk zijn de schilderijtjes met kurk, zodat je hier je eigen foto’s of kaarten etc. eenvoudig kunt ophangen. De zwarte toiletbril geeft dit toilet een stoere look.

DIY voor gevorderden

Het tweede toilet had iets meer handige handen nodig.

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet 2 voor door Styling ID

Op de foto hierboven zie je een kleurrijk maar druk toilet.

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet 2 na door Styling ID

Wat een verschil! De tegeltjes en voegen zijn overschilderd met speciale verf (2x). Hierdoor lijkt het één geheel. Ook in dit toilet is slim gebruik gemaakt van zwarte accenten. Stoer is het gebruik van het steigerhout. Hierdoor wordt de sfeer gezellig en warm.

UW-woonmagazine blog pimp je saaie toilet 2 vloer door Styling ID

De vloer is opnieuw betegeld met een houtlook! Dit past weer goed bij het steigerhout.

Twee geslaagde make-overs, van twee verschillende toiletten. Hebben jullie genoeg styling inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan?

Dank je wel Nicole en Natasja voor het insturen van jullie mooi geslaagde DIY-styling projecten.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Bron foto: Geberit Aquaclean

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Intresessante blog artikelen

» Hoe verwerk je kleur in je interieur
» Maak je huis lente proof
» Beleef 'Toen was geluk heel gewoon' in de keuken
» De effecten van kleur in een ruimte
» Kerst met een vleugje goud

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens