Oud wordt Nieuw

Ben jij ook zo’n fan van televisie series zoals Downton Abey of The Crown? Ik geniet niet alleen van de verhaallijn, maar vooral van de prachtige interieurs. De warme kleuren, dessins en stoffen die gebruikt werden voor meubels of draperieën (zoals gordijnen). Het gebruik van verschillende soorten hout voor meubels of lambrisering. De immens hoge haardschouwen, waarin altijd een behaaglijk houtvuurtje brandde. De prachtige parketvloeren, die vaak in patroon of visgraat gelegd werden, met daarop riante vloerkleden.

Old fashion of niet? Onze moderne huizen zijn niet geschikt voor deze complete koninklijke stijl. Oud wordt nieuw als je deze rijke sfeer weet toe te passen! Hierbij een paar leuke ideeën om een “Downton Abey” woonkamer te creëren.

Warm vloerkleed met klassiek dessin

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw Xooon vloerkleed Borg by Styling ID

Ook in 2017 zijn de vloerkleden niet weg te denken. Bij Xooon vind je diverse maten en soorten vloerkleden. Het is natuurlijk de kunst om het juiste kleed voor de juiste stijl te kiezen. In dit geval zou een vloerkleed als Borg niet misstaan.

UW-woonmagazine blog Oud wordt Mengelberg schouw van pdhenri by Styling IDUW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw sparkling fire van Kalfire by Styling ID

Klassieke schouw

De klassieke schouw die vroeger de openhaard omringde vind je nog steeds bij Pierres d’Henri. De keuze van een schouw is natuurlijk geheel afhankelijk van de ruimte in de woonkamer en de manier van stoken. Je kunt nu uit veel meer mogelijkheden kiezen dan een houthaard. Zo levert Kalfire een gesloten gashaard met “Natural Spark Generator”, hierdoor is het gashaardvuur niet meer te onderscheiden van een echt haardvuur. De keuze van de juiste schouw geeft de haard een statig uiterlijk. Boven de schouw mag een mooie krans of gewei gehangen worden.

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw Graham and Brown behang  by Styling ID

Wandafwerking

Kies minimaal één wand waarop je een behang plakt. In de collectie van Graham & Brown vind je ongetwijfeld het behang dat past binnen jouw ideeën. Het hoeft natuurlijk geen bloemmotief te zijn. Een effen behang is allesbehalve saai, maar geeft jouw kamer net meer warmte en sfeer. Kies voor donkere en warme tinten boven een witte lambrisering. Als dit niet jouw voorkeur heeft, werk de muur dan af met een hoge (witte) plint, dit geeft de ruimte direct allure.

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw lambrisering by Styling ID

Raambekleding

Hierbij kun je denken aan mooie gordijnen, maar ook de shutters zouden niet misstaan in deze stijl.

Plafond

Onze strakke plafonds kun je met een simpel ornament een klassieke uitstraling geven. Je hebt hierin diverse mogelijkheden die makkelijk aan te brengen en overschilderbaar zijn.

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw deurbeslag van Dauby  Styling ID

Vervang de opdekdeur

Ik vind die opdekdeuren zo sfeerbepalend! Deze moeten vervangen worden voor een houten of paneeldeur. Het liefst gedecoreerd met deurbeslag van smeedijzer zoals die uit de Pure-lijn van Dauby!

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw zilveren kandelaar by Styling ID

De basis is nu in grote lijnen uitgezet. Style dit interieur af met klassieke meubels, denk aan een lederen chesterfield bankje en antieke Franse fauteuiltjes. Houten tafels met daarop zilveren kandelaars in plaats van waxine lichthouders. De verlichting mag bestaan uit kroonluchters en aardewerk lampen met gestoffeerde kappen. Werk symmetrisch, vroeger spiegelden ze de meubels in een ruimte, zorg er in ieder geval voor dat de meubels recht staan. Gebruik de schouw als middelpunt. Houd het rustig.

UW-woonmagazine blog Oud wordt Nieuw Franse fauteuils by Styling ID

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zo koninklijk leven in een rijtjeshuis. Mocht ik jullie toch een beetje betoverd hebben, bezoek Kasteel de Haar dan eens (Vleuten, provincie Utrecht). Dit kasteel is het Downton Abbey van Nederland.

Beeldmateriaal:
- UW-woonmagazine
- Pinterest

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Intresessante blog artikelen

» Dress to impress: de kersttafel
» Tips om een kleine kamer te stylen
» Behang is fashion voor op de muur
» Woonideeën komen tot leven op Beurs Eigen Huis
» Liefde in je interieur

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens