Oud hout geeft karakter aan je interieur

Wat vroeger nieuw was, noemen we nu oud. De trends van toen, noemen we nu oubollig en uit de mode. Toch gaan vroeger en nu fantastisch samen. Zo herkennen we de retrolook als hip en trendy.

RestyleXL is een bedrijf dat het oude met het nieuwe combineert. Op zo’n manier dat de producten, die ze zelf produceren, weer trendy en van deze tijd zijn. Van tafel tot keuken- of badkamerkast, ieder stuk bijzonder door het hergebruik van historisch hout. Oud hout geeft karakter aan je interieur!

Onlangs bezocht ik de nieuwe showroom van RestyleXL in Woerden. Enthousiast werd ik ontvangen door Ruud. Een gepassioneerd verhaal volgde.

UW-woonmagazine Woonblog Oud hout geeft karakter aan je interieur showroom keuken

Het begin van het succes

De drie broers van Oudenallen starten in 2005 vanuit een klein schuurtje. Met gebruikt hout maken zij daar hun eerste tafels, RestyleXL is hieruit 'geboren'! Met oud hout creëren ze inmiddels niet alleen tafels, maar onder andere ook keukens, badkamermeubels etc. In diverse Europese landen wordt dit hout zorgvuldig uitgezocht. In het begin gingen de broers zelf op reis, maar daar hebben ze het inmiddels te druk voor gekregen. Nu huren ze op locatie mensen in, die het juiste hout inkopen en naar Nederland verzenden.

Het huidige Restyle XL team bestaat uit twaalf man. Sinds vorig jaar zijn ze verhuisd naar Woerden. Op de deze nieuwe locatie kun je niet alleen een opstelling van de eindproducten zien in de showroom, maar je kan ook het gehele proces volgen in de werkplaats. Het originele hout, dat soms nog ontdaan moet worden van spijkers etc, ligt klaar voor de klant om uitgekozen te worden. "Oud hout in huis" is het idee achter de creaties van RestyleXL!

UW-woonmagazine Woonblog Oud hout geeft karakter aan je interieur tafel

Karakteristiek Interieur

Kennen jullie de tv-serie: “het kleine huis op de prairie”? Dan kennen jullie ook de kleine houten schuurtjes en huizen van Walnut Grove. Het Barnwood, waarmee RestyleXL de mooiste producten creëert, is afkomstig van soortgelijke boerenschuren. Maar soms worden de houten vloeren, uit bijvoorbeeld een historisch Amsterdams grachtenpand, gebruikt voor nieuw interieur.

Het is de afkomst van het hout wat het eindproduct zo speciaal maakt. Van iedere plank die in de opslag ligt, kennen de mannen de oorsprong. Dit hout geeft het interieur een speciaal karakter.

UW-woonmagazine Woonblog Oud hout geeft karakter aan je interieur prairi

Op maat gemaakt

Door het oude hout op de juiste manier te behandelen, krijgt het een "tweede leven". Zo kan de rijke geschiedenis verder rijpen. Om de kwaliteit van hun eindproducten te bewaken, werken zij alleen met Topmerken! Denk hierbij aan keukenapparatuur en bijvoorbeeld natuursteen als werkblad.  Alle producten worden op maat gemaakt. De wensen van de klant zijn hierbij leidend.

UW-woonmagazine Woonblog Oud hout geeft karakter aan je interieur.jpg

RestyleXL combineert nostalgie met eigentijds design, sfeer en karakter. Een ontzettend leuk bedrijf! Stiekem droom ik verder van een tafel, gemaakt van het huisje van de familie Ingalls! Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit "oud hout" blog?

Laat je hier inspireren door de producten van RestyleXL

Beeldmateriaal:
– RestyleXL
– Styling ID

Bedankt Ruud voor het delen van jullie mooie verhaal, koffie en rondleiding.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

UW-woonmagazine Woonblog Oud hout geeft karakter aan je interieur badkamer


Bewaren


Intresessante blog artikelen

» Pimp je saaie toilet
» Baden van Villeroy & Boch Dutch Design
» DIY: Pimp je lampenkap
» Wand afwerking: Kleur & behang advies
» Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens