Een zwembad in eigen tuin is fantastisch

UW-woonmagazine blog Een zwembad in eigen tuin is fantastisch van Styling ID

Genieten jullie ook van het prachtige weer, waar we de afgelopen weken zo mee verwend zijn? Op deze momenten is een zwembad in de achtertuin een luxe waar we allemaal van dromen. Toch is het realiseren van een zwembad niet onmogelijk. Voor iedere tuin en budget is er een zwembad te koop. Met deze vijf tips kun jij ook genieten van een verkoelend bad.

1 Kies de plek voor het zwembad

Je bent eruit, er komt een zwembad, nu wordt het tijd om te bepalen waar je van het zwembad wilt genieten. Heb je een grote tuin, dan is in principe alles mogelijk. Heb je een kleine tuin, dan moet je iets creatiever zijn in het soort bad.

2 Tijdelijk of Permanent

Een belangrijke vraag die je jezelf vooraf moet afvragen. Met een permanent zwembad bedoelen we in- en opbouw baden die ingegraven of ombouwt zijn. De tijdelijke zwembaden kun je neerzetten en weghalen wanneer je dat wilt.

UW-woonmagazine blog Een zwembad in eigen tuin is fantastisch van Styling ID 5

3 Inbouw of opbouw

Bij een inbouw zwembad kun je iedere dag genieten van een zwembad in eigen tuin of huis. Ook de momenten dat je er geen gebruik van maakt, is het permanente zwembad een eyecatcher.  Onder opbouw zwembaden vallen twee verschillende soorten: tijdelijke en permanente zwembaden. Bij de tijdelijke variant denken we aan de opblaasbare, frame en stalenwanden zwembaden. Makkelijk op te zetten zwembaden, waar je een heel seizoen van kan genieten. De permanente opbouwbaden  zijn vaak de metalen zwembaden, die in een terras worden ingebouwd of afgetimmerd met hout.

4 Prefab of bouwkundig

Een prefab zwembad is een zwembad dat vooraf in de fabriek geproduceerd wordt. Deze baden, ook wel monoblok zwembaden genoemd, zijn er in vele verschillende vormen en maten. Deze voorgevormde baden zijn ideaal, wanneer je vooraf precies wilt weten hoe het zwembad eruit komt te zien. De aanleg van bouwkundige baden  is specialistisch werk. Denk aan de betonnen en tegelbaden. Een voordeel van het aanleggen van een bouwkundig zwembad, zijn de vele mogelijkheden. Het creatieve ontwerp begint bij de maat en gewenste vorm.

UW-woonmagazine blog Een zwembad in eigen tuin is fantastisch van Styling ID 3

5 Online of Zwembadbouwer

Voor de tijdelijke zwembaden kun je online diverse winkels vinden die deze baden in allerlei soorten en maten aanbieden. Je vooraf goed informeren naar de kwaliteit is wel aan te raden. Dan kun je er meerdere jaren plezier van hebben. Voor de permanente baden is een bezoek aan de expert heel belangrijk. Deze gespecialiseerde zwembadbouwer informeert, adviseert en begeleid de aanleg van het zwembad, zodat je jarenlang kan genieten van het zwembad in de tuin.

UW-woonmagazine blog Een zwembad in eigen tuin is fantastisch van Styling ID 2

Voor ieder zwembad geldt: dat dagelijks onderhoud noodzakelijk is. Dit onderhoud zorgt voor helder en gezond badwater. Waar komt jouw zwembad te staan?

Kijk voor meer informatie op: uw-zwembad.nl


Intresessante blog artikelen

» Behang is fashion voor op de muur
» Redactie bezoekt Beurs Eigen Huis
» Een aannemer kiezen
» Eeuwenoude kantoor Villeroy & Boch: een kijkje achter de schermen
» Slapen onder een meesterwerk van Vincent van Gogh

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens