DIY: Pimp je lampenkap

Ik ben gek op het oppimpen van gebruikte voorwerpen. Weggooien kan altijd nog, is mijn moto! Deze keer kwam ik niet zelf op het idee, maar Simone Meijers stuurde me een voorbeeld van haar zelf gecreëerde nieuwe hanglamp. Een ontzettend leuke tip voor de Crea Bea’s onder ons…. DIY: Pimp je lampenkap met verfstokjes!

 Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID stap 1

Wat heb je nodig?

 • Een oude lampenkap (als je er zelf geen een hebt kijk dan bij de kringloopwinkel of koop een goedkope variant bij de Action)
 • Verfstokjes (deze kan je ook per zakje bij de Action kopen, hoeveel je er nodig hebt hangt af van de omtrek van je lampenkap)
 • Lijmpistool
 • Verf of beits
 • Verfkwast of -roller
 • Knijpers (zie foto)
 • Decoratietouw

Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID stap 2

Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID stap 3

Stappenplan

 1. Dek je tafel af met een kleed of oude kranten.
 2. Leg de verfstokjes plat neer en geef ze de gewenste kleur, speel met licht en donker (meer of minder verf/beits lagen) om een speelser effect te krijgen. Bij een hanglamp is het misschien ook aan te raden om de verfstokjes aan beide kanten te kleuren. Aangezien ze voor een gedeelte uitsteken en je van onderaf in de lamp kijkt.
 3. Laat de stokjes goed drogen en of uitharden.
 4. Plak de latjes met het lijmpistool strak tegen elkaar aan, zodat je de lampenkap er niet meer tussendoor ziet.
 5. Ondersteun de latjes door ze met knijpers vast te knijpen aan de kap.
 6. Wanneer alle latjes geplakt zijn, plak je het touw erom heen.

En zie hier het eindresultaat!

Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID stap 4

Het leuke van dit idee is, dat je de kleur van de lamp kan afstemmen op jouw interieur. Ik moest direct aan deze foto denken van Flexa: Denim Drift de kleur van 2017!

Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID Flexa Kleur 2017 Denim Drift 

Op het internet vind je super veel leuke en gemakkelijke ideeën over het pimpen van lampenkappen. De meest bijzondere die ik zelf gespot heb, is een lampenkap gepimpt met een oude legging. Door de print krijgt de lampenkap een gebreid uiterlijk. Het enige dat je hierbij nodig hebt is een lijmpistool en een schaar.

Woonblog DIY Pimp je lampenkap Styling ID legging

Ik hoop dat jullie nieuwe inspiratie opgedaan hebben. Veel plezier en succes met het creëren van jouw nieuwe lampenkap!

Foto’s:

 • Simone Meijers
 • Flexa.nl
 • Pinterest

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren


Intresessante blog artikelen

» CozyWalls
» Een zwembad in eigen tuin is fantastisch
» Slaapkamer ruil!
» Kast rondom trap in woonkamer
» DIY: Pimp je lampenkap

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens