De designklassiekers van de toekomst

Iedereen kent wel een designklassieker van vroeger:

De Egg and Swan Chair van Fritz Hansen; De meubels van Le Corbusier; De Barcelona stoel van Ludwig Mies van der Rohe; De Lounge Chair van Eames. Sommige designklassiekers zijn al (bijna) 80 jaar geleden ontworpen, denk aan de Butterfly chair van Jorge Ferrari-Hardoy. Hij ontwierp deze stoel in 1938. En nog steeds kom je dit design heel vaak tegen.  En vergeet vooral niet het design van eigen bodem, zoals Artifort (foto: Orange Slice herbekleed door van der Drift Interiors) , Gispen en Thonet! Ze worden nog steeds verkocht origineel, tweedehands of een imitatie ervan.

 

Maar hoe zit het met de designklassiekers van de toekomst?

Nancy's woonblog de designklassiekers van de toekomst herstoffeerde Orange Slice Artifort

Nieuw design

Overal op de wereld wordt prachtig nieuw design ontwikkeld en gemaakt. Daarmee hebben de trendwatchers hun handen vol. Maar wanneer weet je of het design van nu, over een halve eeuw een designklassieker genoemd zou kunnen worden? Welke ontwerpen zijn zo tijdloos ontworpen, dat we ze over een aantal jaar nog steeds als “hot” beschouwen? De meeste designklassiekers waren vroeger echt vernieuwend. Door het design zelf, maar ook door de manier waarop deze geproduceerd werd. Het is denk ik lastig om er precies aan te geven wanneer een design een klassieker wordt.

Nancy's woonblog de designklassiekers van de toekomst Goeds Zaandam

Criteria voor een toekomstige designklassieker kunnen zijn:

-       Het ontwerp conformeert zich niet aan de bestaande normen, het ziet er net anders uit dan de
        bestaande meubels
-       Het ontwerp is eigentijds en actueel
-       Het ontwerp moet een iconische waarde hebben
-       Het heeft kwaliteiten van een kunststuk, zonder een kunststuk te zijn
-       Ambachtelijk ontworpen (in ieder geval geen massaproductie)
-       Het verhaal achter het meubelstuk

Nancy's woonblog de designklassiekers van de toekomst Goeds te Zaandam

Mix van toen en nu

Mijn liefde voor meubels en inrichting, is begonnen in de meubelstoffeerderij van mijn vader. Daar heb ik heel wat klassiekers een nieuwe look zien krijgen. Zodoende dat ik graag naar bedrijven ga waar ik deze sfeer kan proeven. Zo belandde ik onlangs (per ongeluk) op een bijzonder historische locatie: het oude hoofdkantoor van Bruynzeel in Zaandam. Dit monumentale pand is ontworpen door architect Jan Wils, van onder andere ook het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Eenmaal binnen werd ik blij verrast door Goeds, een design store die producten en meubels verkopen van nieuw, jong (inter)nationaal design. Een winkel om net dat ene aparte meubel te vinden. Wat heel misschien de designklassieker van de toekomst zou kunnen zijn. In ieder geval voeg je, met dit soort designers stukjes, wel originele items toe aan jouw interieur.

Nancy's woonblog de designklassiekers van de toekomst Goeds Design

Over een jaar of 25 weet je of je ooit een designklassieker hebt gekocht en hopelijk nog steeds hebt. Kenners geven aan dat IKEA ook toekomstige designklassiekers in zijn assortiment heeft (gehad). Dus koester jouw BILLY-boekenkast, wie weet wat hij je in de toekomst oplevert, buiten het gemak van nu.

Nancy's woonblog de designklassiekers van de toekomst Goeds Design store

Beeldmateriaal:

-       Styling ID
-       Goeds.nl
-       Meubelstoffeerderij Van der Drift Interiors  

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Intresessante blog artikelen

» De woontrends van 2019
» Groen in je interieur
» Wall Cladding!
» Slaapkamer ruil!
» Deze interieurtrends zien we in 2020

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens