pinterest
Behang is fashion voor op de muur

Behang is fashion voor op de muur

Behang is back! Dat is één van de conclusies die we na het bezoeken van beurzen, in binnen- en buitenland, heel stellig kunnen trekken. Overal waar we kwamen, waren de wanden op de stands gedecoreerd met prachtig behang.

Afbeelding

Fleurige patronen

In de jaren 70 waren vele woonkamers voorzien van behang met bloempatroon. Ik kan me zelfs herinneren dat wij ook tapijt hadden liggen met een overeenkomend bloempatroon. Het bloemetjesbehang is ook nu weer volop te verkrijgen. Ook nu kun je kiezen uit grote of kleine patronen, alleen wordt het behang in beperkte mate toegepast. Niet meer alle wanden van de kamer, maar we kiezen één wand waar we een duidelijk statement maken.

Afbeelding

Aaibaar behang

Behang met een natuurlijke uitstraling passend bij de Urban Jungle stijl is nog steeds in vele uitvoeringen te vinden. Wat opvalt is dat de kleuren iets intenser zijn, door toevoeging van zonnige kleuren, krijgt het behang een meer exotische uitstraling. Behang dat eruitziet als een dierenhuid geeft de wand een special effect. Het maakt de muur knuffelbaar, totdat je het aanraakt en het gewoon papier blijkt te zijn.

Afbeelding

Waterproof behang

Mijn laatste ontdekking is behang voor in de badkamer. En dan bedoel ik niet de muren bij de wastafel, maar echt in de doucheruimte. Zo geef je deze ruimte een unieke touch. Van Art-Déco tot geometrische patronen, elke stijl en sfeer kan worden gecreëerd. Het designbehang wordt op maat gemaakt. Door het behang te behandelen met een speciale waterdichte afwerking, kun je onder de douche of in bad genieten van een prachtig kunstwerk. Misschien een goed idee wanneer je de badkamer gaat renoveren en je geen zin hebt om de bestaande tegel laag te verwijderen. De tegelmuur moet dan natuurlijk wel geëgaliseerd worden.

Afbeelding

Complete look

Niet alleen het behang is weer rijkgedecoreerd. Ook meubel- en gordijnstoffen hebben een rijkere look gekregen. In haast moodboard achtige staalboeken kun je een complete look bij elkaar zoeken. Hiermee kun je jouw unieke stijl nog meer benadrukken.

Afbeelding

 

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen