Wand afwerking: Kleur & behang advies


Het afwerken van uw wanden is meer dan enkel de kleuren uit kiezen die passen in uw interieur. Er zijn nog talloze andere manieren om uw interieur op te frissen!

Verschillende manieren van wandafwerking

U kunt denken aan de volgende vormen van wandafwerking:
- Behang van gerenommeerde merken;
- Stucwerk (spachtelputz, granol en sierlijsten zoals o.a. die van Orac);
- Spuitwerk in  enkele of meerdere kleuren verf;
- Glasvezel behang voor nieuwbouw;
- Aanbrengen van ornamenten.

Voor kleur gebruik is het handig om een pallet van maximaal 3 of 4 bij elkaar passende kleuren te benutten. Dit zorgt voor een vloeiende overgang van de kleuren. Middels kleurstalen mee te nemen naar uw woning, kunt u deze zowel in dag als in avondlicht bekijken in de ruimte. Dit is vooral belangrijk bij de tegels of vloerafwerking en bij de keuken en het meubilair. Gebruik niet te donkere kleuren in kleine ruimtes want dit maakt optisch nog kleiner. Hoe meer lichte kleuren hoe groter je ruimte blijft optisch.

DECORATIEVE WANDAFWERKING

Behang geeft uw woning  een persoonlijke uitstraling. Het is overal toepasbaar, of het nu gaat om één of om alle wanden, met dit behang bent u verzekerd van een totaal nieuw interieur en kunt u de mooiste wandafwerking  op uw wanden tonen! De term op zich geeft al een hint van dit exclusieve productieproces. Bij thermoforming wordt er door middel van warmte een bepaalde vorm in stof geperst. De vorm is blijvend, terwijl het materiaal soepel en aaibaar blijft. Zo krijg je sfeervolle, dikke en warm aanvoelende, driedimensionale dessins, die ook nog eens een positief effect hebben op de akoestiek in de behangen ruimte.Ondermeer het Belgische merk Arte heeft met de Flex behang serie een samenspel van geometrische vormen, die samen een mooi, optisch uitdagend patroon vormen. Door een reliëf komt een wand tot leven. Behang is er in veel verschillende kleuren van gewaagd geel, donkergoud tot titanium grijs.
Tegenwoordig zijn er ook behangsoorten van leder en suède of leatherlook.  Het voordeel van een stof met een suède look is dat het voor  intrigerende nuances zorgt met een mooie kleurintensiteit. Suède behang is er in zes warme, natuurlijke tinten: ecru, roest, bruin, goudgroen, lichtgrijs en een donkere aubergine tint.

Het voordeel van behang is dat het ook te gebruiken is voor plafonds of scheidingswanden en dat het bij minder fraaie muren oneffenheden mooi kan verdoezelen. Door middel van behang kun je de natuur ook in je woning tonen, bijvoorbeeld met blad motieven. Fotobehang is mooi voor grote wanden om bijvoorbeeld diepte in je ruimte krijgen of door middel van behang de ruimte groter te laten lijken. Tot slot zijn er nog digitale prints  waarvoor je ook eigen foto’s aan kunt leveren om te zorgen voor een nóg persoonlijkere uitstraling aan je muur. Het subliem samenspel van kleur en glans zorgt voor een bijzonder resultaat aan de wand. De kleuren variëren van natuurlijke kleuren tot frisse tinten. De huidige behang dessins zijn hyper actueel door hun eigenzinnige kleurcombinaties en glanseffecten. Mode is vaak inspiratiebron voor de nieuwste interieurtrend. Om behangstoffen te verven worden ook verftechnieken  gebruikt, waarbij stoffen op een bepaalde manier geplooid, gevouwen e.d. worden en vervolgens in een kleurbad gaan. Door de behandeling vooraf blijven sommige stukken van de stof afgeschermd van de kleur. Wanneer de stof na het verfbad opengevouwen wordt, is ze grotendeels gekleurd en zorgen de ongekleurde stukjes voor een fraai motief.Heel erg mooi, misschien wel door de soberheid ervan, is betonlook behang, waarbij het zelfs een duidelijk herkenbare en zelfs voelbare betonafdruk kan hebben (zoals de Cresta serie van Arte). Betonlook behang geeft een moderne, stoere en industriële look aan je woning en is zowel goed toe te passen in kinderkamers als in moderne keukens voor de wandafwerking . Betonlook behang is er in veel verschillende kleuren en een goedkoper alternatief op de luxe betonlook afwerking via de stukadoor. Met een betonlook behang kun je via een beton streepbehang een dieptegevoel geven aan je muur.

Neem voor meer informatie, voorbeelden en deskundig advies contact op met ons: www.studio-interio.com


Intresessante blog artikelen

» Deze interieurtrends zien we in 2020
» Kleuraccenten voor een sfeervolle badkamer
» Slaapkamer ruil!
» Liefde in je interieur
» Baden van Villeroy & Boch Dutch Design

Ingrid Versmissen

Van jongs af aan wist ik dat mijn passie ligt bij het ontwerpen van interieurs. Het adviseren van kleurcombinaties, het maken van een maatwerk ontwerp, zoals een haard of een kast, in samenspraak met een opdrachtgever. Door mijn technische textiel achtergrond heb ik de juiste expertise om de stoffering in uw woning zo optimaal mogelijk samen te stellen. De meest comfortabele omgeving is uw huis; hier voelt u zich thuis. Daar wil ik graag aan bijdragen, want dat vind ik zelf cruciaal. Daarbij hoort dat uw huis comfortabel en doordacht is ingericht met een optimale routing en afstemming van de ruimtes op elkaar. Bij een renovatie of nieuwbouw help ik u graag met het maken van een ontwerp en de mogelijke begeleiding en uitvoering daarvan. Dat is wat ik het liefste doe; meedenken, sparren en nieuwe ideeën aandragen. Ik deel graag mijn kennis en netwerk met u. Dat is dan ook de reden dat ik deze interieurblog mocht invullen. Zo hoop ik bij te dragen aan uw interieur beleving.


Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens