Graham & Brown viert 75-jarig bestaan

Hieperdepiep hoera! Graham&Brown bestaat dit jaar 75 jaar. Reden voor een feestje. En waar vier je dat beter dan in het inspiratievolle Broeinest van Amsterdam. Een moment dat wij natuurlijk niet wilden missen. Het weerzien met diverse collega’s en bekenden maakte het feest compleet. Claudia Malizia, Productmanager Graham & Brown Benelux, verwelkomde ons namens het bedrijf, waarna we in een video door niemand minder dan Andrew Graham, algemeen directeur, van het huidige Graham & Brown werden toegesproken. Helaas kon hij door coronamaatregelen niet persoonlijk aanwezig zijn, maar trakteerde ons wel op een ‘trip down memory lane’ en gaf ons tevens een kijkje in de toekomst van het succesvolle familiebedrijf.

Graham & Brown viert 75-jarig bestaan

Wallpaper and Colour of the year 2022

Tijdens het overheerlijke feestontbijt werd het gezelschap verder geïnformeerd, maar vooral geïnspireerd met de nieuwe collecties behang en bijbehorende verfkleuren. ‘Wallpaper of the Year’ en ‘Colour of the Year’ van 2022 konden we met eigen ogen bewonderen. Het behang van het jaar RESTORE en de kleur van het jaar BREATHE weerspiegelen aandacht voor de natuur, zelfzorg, reflectie en de optimistische kijk op de toekomst. Heel inspirerend was het om te zien dat het designteam daadwerkelijk met elkaar de natuur ingegaan zijn en zo tot een nieuw behangontwerp zijn gekomen.

Graham & Brown viert 75-jarig bestaan 2

Wat kunnen we nog meer verwachten de komende tijd

De nieuwe behangcollectie maakt een einde aan alle saaie muren. Een omvangrijke collectie met uiteenlopende composities, dessins en kleuren die uitnodigt om out of the box te denken en wanden en zelfs plafonds te behangen. Voor deze collectie heeft Graham & Brown zich laten inspireren door een aantal trends die zij in hun trendrapport hebben gedefinieerd. Dit zijn de trends Functional, Folklore, Celestial, Custom en Reclaim.

Neutrale tinten verschuiven van grijs naar meer aardetinten en creëren zo een klassieke achtergrond voor alle paletten. Rozen gaan over naar een meer koraaltint en rood is dit seizoen sterk met een vleugje aardsheid. Blauw blijft sterk met gedempte vergrijsde tinten en groen is weelderig en vol potentie. Inspirerende behangdessins, soms heel romantisch met blad en bloem, soms grafisch met oosterse invloeden, soms strak en op glad papier soms juist met veel textuur geprint op een vezelachtige ondergrond. Bij ieder behang worden bijpassende verven aanbevolen voor een gemakkelijke keuze.

Graham & Brown viert 75-jarig bestaan 3

Toekomstplannen

Graham & Brown heeft een innovatieplan geïmplanteerd om te garanderen dat men tegen het einde van het decennium een klimaat neutrale status heeft. Met ingang van 1 september 2021 is de productie overgegaan naar hernieuwbare elektriciteit, waardoor de CO2-uitstoot met 29% wordt verminderd en het bedrijf begin 2022 klimaatneutraal zal zijn. De volgende fase is de aanplant van Graham & Brown Woodland, om te zorgen voor nieuwe groei en aanvulling van gekapte bomen. Aangezien het bos 15 jaar nodig heeft om volwassen te worden, ondersteunt men momenteel internationale aanplant- en duurzaamheidsprojecten over de hele wereld.

Wil je meer weten over Graham & Brown of over de collecties? Bekijk dan hier de website.

Graham & Brown viert 75-jarig bestaan 4

Graham & Brown van harte gefeliciteerd!

Intresessante blog artikelen

» Een zwembad in eigen tuin is fantastisch
» Wand afwerking: Kleur & behang advies
» Beleef 'Toen was geluk heel gewoon' in de keuken
» Eeuwenoude kantoor Villeroy & Boch: een kijkje achter de schermen
» multifunctionele badkamer in kleine ruimte

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens